Άκης Πετρετζίκης: Τάρτα με κρεμέ και γκανάς σοκολάτας

Άκης Πετρετζίκης: Τάρτα με κρεμέ και γκανάς σοκολάτας

Η πιο απολαυστική τάρτα.

Yλικά: Για τη βάση
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. κακάο
180 γρ. βούτυρο, κρύο
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό, μεσαίο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. νερό, κρύο
Για το κρεμέ σοκολάτας
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
180 γρ. γάλα, 3,5%
4 κρόκους, από μεσαία αβγά
40 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
260 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
70 γρ. κουβερτούρα
Για την γκανάς
240 γρ. κουβερτούρα λευκή
170 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για το σερβίρισμα
100 γρ. βατόμουρα
100 γρ. σμέουρα (raspberries)
100 γρ. μύρτιλα (blueberries)
ζάχαρη άχνη
φύλλα δυόσμου

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com