Άκης Πετρετζίκης: Κοτόπουλο με γέμιση και πατάτες

Άκης Πετρετζίκης: Κοτόπουλο με γέμιση και πατάτες

Εύκολο και γευστικό.

Υλικά: Για τις πατάτες
1 κιλό πατάτες
50 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. νερό
1 κ.σ. μέλι
χυμό πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
2 κ.γ. ρίγανη, ξερή
1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
αλάτι
πιπέρι
5 κλ. δεντρολίβανο
Για τη γέμιση
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
2 καρότα
1 πιπεριά κόκκινη
300 γρ. ρύζι κίτρινο
100 γρ. κρασί λευκό
400 γρ. νερό
1 κύβο κότας
20 γρ. cranberries
30 γρ. σταφίδες
200 γρ. κάστανα, βρασμένα, ψιλοκομμένα
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1/2 πορτοκάλι
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
50 γρ. βούτυρο
Για το κοτόπουλο
1 κοτόπουλο, ολόκληρο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
αλάτι
πιπέρι
1⁄2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com