Καλαμαράκια με σπανάκι: Ένα σαρακοστιανό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις

Νικόλας Σακελλαρίου
Καλαμαράκια με σπανάκι: Ένα σαρακοστιανό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις

Μία συνταγή από τον σεφ Νικόλα Σακελλαρίου που θα ετοιμάσεις εύκολα με τα χεράκια σου αυτήν τη Σαρακοστή.

Είτε «το έχεις» με τη μαγειρική, είτε όχι, η Σαρακοστή είναι μία περίοδος που μπορεί να σε προβληματίσει μαγειρικά, ειδικότερα αν βαριέσαι να τρως κάθε εβδομάδα τα ίδια και τα ίδια. Τι θα έλεγες, λοιπόν, να έβαζες στο μενού της Σαρακοστής ένα λίγο πιο ιδιαίτερο πιάτο, το οποίο θα σε ενέπνεε ακόμη και να καλέσεις την παρέα στο σπίτι για να το γευτείτε μαζί;

Ο λόγος για τα λαχταριστά καλαμαράκια με σπανάκι, μία συνταγή από τον σεφ Νικόλα Σακελλαρίου που θα ετοιμάσεις εύκολα με τα χεράκια σου αυτήν τη Σαρακοστή. Τι θα χρειαστείς στην κουζίνα σου για να την πραγματοποιήσεις; Τα υλικά που θα βρεις στη λίστα που ακολουθεί!

Τα υλικά για νόστιμα καλαμαράκια με σπανάκι

  • 1 κιλό καλαμαράκια, καθαρισμένα
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 τεμάχιο Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 πράσο, χοντροκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • ½ φλιτζ. λευκό κρασί
  • 2 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Η προετοιμασία της συνταγής είναι σχετικά απλή. Πιο αναλυτικά, σε μία μεγάλη κατσαρόλα θα ρίξεις το ελαιόλαδο και θα σοτάρεις το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια, θα ρίξεις το πράσο, τον πελτέ, τη μουστάρδα, τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών και τα καλαμαράκια.

Ο συγκεκριμένος ζωμός είναι must για τη συνταγή. Διότι έχει πλούσια γεύση λαχανικών, είναι ένας υψηλής ποιότητας ζωμός, εμπνευσμένος από τον παραδοσιακό, σπιτικό τρόπο παρασκευής ζωμού, διαλύεται εύκολα στο μαγείρεμα και αναδεικνύει μοναδικά τη φυσική γεύση των φρέσκων συστατικών που χρησιμοποιείς.

Συνεχίζοντας τα βήματα για την ολοκλήρωση της συνταγής, θα σβήσεις με το κρασί, θα προσθέσεις την ντομάτα, το σπανάκι, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και θα ανακατέψεις. Θα χαμηλώσεις τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και θα μαγειρέψεις για 45 λεπτά.

Αν χρειαστεί, θα προσθέσεις ζεστό νερό, ενώ λίγο πριν το τέλος θα προσθέσεις τον χυμό λεμονιού και θα σερβίρεις.

Τόσο απλά θα ετοιμάσεις μία γευστική, σαρακοστιανή συνταγή που θα φέρει την ανατροπή στο τραπέζι σου. Άλλωστε, μην ξεχνάς πως… every occasion is a Knorr inspiration!