Δώσε μία βιώσιμη «νότα» στο μενού σου αξιοποιώντας τα υλικά που περίσσεψαν στις πιο tasty κρέπες

Δώσε μία βιώσιμη «νότα» στο μενού σου αξιοποιώντας τα υλικά που περίσσεψαν στις πιο tasty κρέπες

Αρκεί να σκεφτείς ότι περίπου το 1/3 από την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων, το οποίο συνεπάγεται με 1,3 δισ. τόνους φαγητού, δεν καταναλώνεται τελικά, για να καταλάβεις πως εκείνη η επιπλέον μερίδα κοτόπουλου που ξέμεινε στο ψυγείο σου, είναι στη πραγματικότητα μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι ενός τεράστιου προβλήματος, δηλαδή του foodwaste, το οποίο επιβαρύνει καθημερινά τον πλανήτη.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι σήμερα επιλέγουν να κάνουν μία πιο ευσυνείδητη κατανάλωση των πρώτων υλών που έχουν στη διάθεσή τους ή και μία στροφή προς ένα plantbased μενού με λιγότερα ζωικά προϊόντα. Έτσι γίνεται ένα πρώτο βήμα προς μία sustainable διατροφή, η οποία θα «αγκαλιάζει» το περιβάλλον.

Αν θέλεις και εσύ, λοιπόν, να μειώσεις το οικολογικό σου αποτύπωμα μέσω της διατροφής σου, ακολουθώντας παράλληλα το κορυφαίο food trend του sustainable eating, χρειάζεται να βρεις τους τρόπους για να αξιοποιήσεις τις επιπλέον μερίδες φαγητού που περίσσεψαν στο ψυγείο σου. Ακριβώς αυτόν τον σκοπό εξυπηρετεί η συνταγή για τις πιο tasty, ασιατικές κρέπες με το κοτόπουλο που περίσσεψε, την οποία σου παρουσιάζουμε στο κείμενο που ακολουθεί.

NT_Home-Cooking-Foodies_Sustainable-eating_GIWTHS-@Queen.gr_10_03_23_with_changes!_OK-(1)_html_788c1098dd9a58d.jpg

Η αυθεντική συνταγή για τις πιο γευστικές, ασιατικές κρέπες με περισσευούμενο κοτόπουλο

Είναι αλήθεια πως η έννοια sustainability ή αλλιώς, βιωσιμότητα, κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος στον κόσμο της γαστρονομίας, παρακινώντας μας να αναβαθμίσουμε τα γεύματά μας, προς όφελος του πλανήτη. Για να γίνεις μέρος, λοιπόν, αυτής της παγκόσμιας προσπάθειας χωρίς να στερηθείς τις γεύσεις που έχεις αγαπήσει, μπορείς να ξεκινήσεις αυτήν την αλλαγή από τις μερίδες κοτόπουλου που καταλήγουν μέσα σε ένα τάπερ στο ψυγείο σου και δεν ξέρεις τι να τις κάνεις την επόμενη μέρα.

Εμείς, πάντως, σου προτείνουμε να τις κάνεις γέμιση για αλμυρές κρέπες! Διότι να είσαι σίγουρη πως επιλέγοντας να παρασκευάσεις τις κρέπες σου με το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ και να τις εμπλουτίσεις με τα υλικά που έχουμε συγκεντρώσει στην παρακάτω λίστα, το περισσευούμενο κοτόπουλο θα γίνει μία inspiring, απολαυστική αφορμή, η οποία θα σε παρακινεί να περνάς περισσότερο δημιουργικό χρόνο στην κουζίνα σου με sustainable τρόπο!

Για να ετοιμάσεις τις ασιατικές κρέπες με κοτόπουλο, θα χρειαστείς στον πάγκο της κουζίνας σου τα εξής υλικά:

  • 1 κουτί Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ

  • 2 στήθη κοτόπουλου

  • 50 γρ. (3 κ.σ.) καλαμποκέλαιο

  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα καρύδας

  • 2 κ.σ. κάρυ

  • 1 κρεμμύδι

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή για λαχταριστές ασιατικές κρέπες με κοτόπουλο, προετοιμάζοντας τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις. Αυτό σημαίνει πως θα κόψεις το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και μετά, θα ψιλοκόψεις το κρεμμύδι. Έπειτα, θα ρίξεις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και όταν θα ζεσταθεί επαρκώς, θα τσιγαρίσεις σε αυτό το κρεμμύδι. Θα προσθέσεις το κοτόπουλο στο ίδιο σκεύος και θα το ψήσεις για 5 με 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς το περιεχόμενο του σκεύους.

NT_Home-Cooking-Foodies_Sustainable-eating_GIWTHS-@Queen.gr_10_03_23_with_changes!_OK-(1)_html_63581d81415bb2b4.jpg

Μετά θα προσθέσεις το γάλα καρύδας, το αλάτι, το κάρυ, το πιπέρι και θα αφήσεις το μίγμα σου να σιγοβράζει για 5 λεπτά περίπου. Όταν το μίγμα σου θα είναι έτοιμο, θα γεμίσεις με αυτό τις κρέπες που ετοίμασες με το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ. Τέλος, αφού γεμίσεις τις κρέπες σου με τη γέμιση, θα τις ψήσεις σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο, για 10 με 15 λεπτά. Έπειτα, μπορείς να τις απολαύσεις!

Extra tip: Aν σου περισσέψουν έτοιμες Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ, μπορείς να τις κρατήσεις στην κατάψυξη, βάζοντας ανάμεσα στην καθεμία ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Στη συνέχεια θα τις τοποθετήσεις σε ένα τάπερ ή σακουλάκι τροφίμων. Εναλλακτικά, μπορείς να τις κόψεις σε μικρά κομμάτια ή λωρίδες και να τις χρησιμοποιήσεις αντί για κρουτόν σε σαλάτες και dip. Έτσι, θα κάνεις ένα ακόμα βήμα προς το sustainable cooking!

Αν θέλεις, λοιπόν, να αποκτήσεις πιο βιώσιμες διατροφικές συνήθειες, οι οποίες θα ωφελούν εσένα, αλλά και το περιβάλλον, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να γίνεις λίγο πιο δημιουργική και τολμηρή στα μαγειρέματα σου, έχοντας πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας σου τα αγαπημένα «προϊόντα-συμμάχους» της ΓΙΩΤΗΣ, που δίνουν εύκολες και απολαυστικές λύσεις ακόμα και για το φαγητό που περίσσεψε!

Για περισσότερα λαχταριστά μαγειρέματα με sustainable νότα με το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ, κάνε «κλικ» εδώ!