Τα τραγανά vegan φαλάφελ που θα γίνουν το αγαπημένο σου καλοκαιρινό σνακ

Τα τραγανά vegan φαλάφελ που θα γίνουν το αγαπημένο σου καλοκαιρινό σνακ

Τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσεις, για να ετοιμάσεις τα πιο τραγανά, σπιτικά φαλάφελ, τα οποία περιλαμβάνουν τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό BIO λαχανικών, δηλαδή το γευστικό μυστικό για ένα πιάτο που θα θέλεις να απολαμβάνεις ξανά και ξανά!

Το καλοκαίρι είναι μία εποχή που η διατροφή σου έρχεται σε πρώτο πλάνο. Όχι μόνο επειδή θέλεις να απολαμβάνεις πιο ελαφριά και δροσερά γεύματα, αλλά διότι θέλεις τα γεύματά σου να συμβαδίζουν και με τη φροντίδα της σιλουέτας σου. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, πως θα κάνεις υπερβολές, αλλά πως θα επενδύσεις σε συνταγές που σου προσφέρουν χορταστικά, λαχταριστά πιάτα, τα οποία ξεχωρίζουν για τη γεύση και την υψηλή θρεπτική τους αξία.

Μάλιστα, ένα από αυτά τα πιάτα είναι και τα φαλάφελ ή αλλιώς, φελέφελ, οι δημοφιλείς, πεντανόστιμοι ρεβιθοκεφτέδες της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι αποτελούν μία εξαιρετική πρόταση για κάθε ώρα της ημέρας. Χάρη στον «πρωταγωνιστή» τηςσυνταγής, δηλαδή τα ρεβίθια, το συγκεκριμένο πιάτο αποτελεί έναν απολαυστικό «σύμμαχο» του οργανισμού σου, καθώς περιλαμβάνει υψηλή περιεκτικότητα σίδηρου, μαγνησίου, ασβεστίου, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών, ό,τι χρειάζεσαι δηλαδή ώστε να λειτουργεί ο οργανισμός σου στο βέλτιστο.

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσεις, για να ετοιμάσεις τα πιο τραγανά, σπιτικά φαλάφελ, τα οποία περιλαμβάνουν τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό BIO λαχανικών, δηλαδή το γευστικό μυστικό για ένα πιάτο που θα θέλεις να απολαμβάνεις ξανά και ξανά!

Τραγανά φαλάφελ για τις φορές που θέλεις ένα ελαφρύ και χορταστικό γεύμα

Είναι αλήθεια πως οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού τείνουν να επηρεάζουν τη διατροφή σου. Κάπως έτσι, κατά τη διάρκεια της ημέρας προτιμάς να καταναλώνεις μικρά και lightγεύματα, τα οποία σου χαρίζουν ενέργεια, χωρίς όμως να σε βαραίνουν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, αξίζει φέτος το καλοκαίρι να προσθέσεις τα φαλάφελ στο εβδομαδιαίο μενού σου, καθώς μπορείς να τα συνοδεύσεις με μία δροσερή σωςγιαουρτιού, με μία πράσινη σαλάτα ή να τα τυλίξεις με μία αραβική πίτα, την οποία θα έχεις εμπλουτίσει με υλικά της αρεσκείας σου.

Για να ετοιμάσεις τα πιο τραγανά, vegan φαλάφελ, θα χρειαστείς στον πάγκο της κουζίνας σου τα εξής υλικά:

• 500 γρ. ρεβίθια• 1 τεμάχιο Knorr «Σπιτικό» Ζωμό BIO λαχανικών• 1 κρεμμύδι• 1 σκελίδα σκόρδο• Ελαιόλαδο• 1 κ.σ. κύμινο• 1 κ.γ. κόλιανδρο• 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ• 1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά (προαιρετικά)• Αλάτι• Πιπέρι• Μισό ματσάκι μαϊντανό

Για να πραγματοποιήσεις τη συνταγή των πιο τραγανών φαλάφελ, θα χρειαστεί πρώτα να μουλιάσεις για αρκετές ώρες τα ρεβίθια, μέσα σε ζεστό νερό. Αφού τα ρεβίθια θα έχουν μαλακώσει επαρκώς, θα τα στραγγίξεις καλά και θα τα βάλεις σε ένα μπλέντερ μαζί με το κρεμμύδι, το οποίο προηγουμένως θα έχεις ψιλοκόψει. Θα προσθέσεις τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το αλάτι, το πιπέρι και φυσικά, τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό BIO λαχανικών. Ο συγκεκριμένος ζωμός είναι vegan, gluten free, δεν περιέχει συντηρητικά, πρόσθετα ενισχυτικά γεύσης ή τεχνητές χρωστικές, ενώ περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας συστατικά τα οποία καλλιεργούνται με βάση τις προδιαγραφές της βιολογικής γεωργίας, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έπειτα, θα χτυπήσεις καλά τα υλικά μεταξύ τους, μέχρι να μετατραπούν σε ένα ενιαίο, ομοιόμορφο μείγμα.

D936AD2F-A856-47D9-A733-18CA9178D533.jpeg

Όταν το μείγμα θα είναι έτοιμο, θα το σκεπάσεις καλά με μία μεμβράνη και θα το αφήσεις για 2 ώρες στο ψυγείο, ώστε να αποκτήσει τη μορφή μίας εύπλαστης ζύμης. Στη συνέχεια, θα προσθέσεις το μπέικιν πάουντερ και αν κρίνεις πως είναι απαραίτητο, μπορείς να προσθέσεις και την τριμμένη φρυγανιά. Έπειτα, θα πλάσεις τη ζύμη με τα χέρια και θα τη μετατρέψεις σε μπαλάκι μικρού προς μεσαίου μεγέθους.

Θα ρίξεις αρκετό ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και θα τοποθετήσεις το τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις το ελαιόλαδο ζεσταθεί επαρκώς, θα βάλεις ένα-ένα τα μπαλάκια στο τηγάνι και θα τα τηγανίσεις για 4 με 5 λεπτά το καθένα, αλλάζοντάς τους πλευρά και προσέχοντας να μην καούν εξωτερικά. Κάθε φαλάφελ που θα αποσύρεις από το τηγάνι, θα το τοποθετείς σε ένα πιάτο, το οποίο θα έχεις «ντύσει» με απορροφητικό χαρτίκουζίνας. Εναλλακτικά, μπορείς να ψήσεις τα φαλάφελ στον φούρνο για 25 με 30 λεπτά, αφού πρώτα θα έχεις προθερμάνει τον θάλαμό του στους 180°C.

8D10F2E6-3145-4BEC-A008-5D8A936A090F.jpeg

Αν θέλεις το φετινό καλοκαίρι να πραγματοποιήσεις σύντομα, γευστικά «ταξίδια» μέχρι τα βάθη της Μέσης Ανατολής, η συγκεκριμένη συνταγή για vegan φαλάφελ, είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να διευρύνεις τους γαστρονομικούς σου ορίζοντες. Να είσαι σίγουρη πως έχοντας πάντα στο ψυγείο σου τους Knorr «Σπιτικούς» Ζωμούς, κάθε γεύμα θα είναι και μία inspiring ευκαιρία να τρυπώσεις στην κουζίνα και να δραπετεύεις για όπου εσύ θέλεις!