Άκης Πετρετζίκης: Μπάμπκα με σοκολάτα, κανέλα και πορτοκάλι

Άκης Πετρετζίκης: Μπάμπκα με σοκολάτα, κανέλα και πορτοκάλι

Απλά απολαυστικό.

Υλικά: Για την πάστα σοκολάτας
120 γρ. βούτυρο
210 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. άχνη ζάχαρη
40 γρ. κακάο
1 κ.γ. κανέλα
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
Για τη ζύμη
80 γρ. γάλα πλήρες, χλιαρό
80 γρ. νερό, χλιαρό
12 γρ. μαγιά ξηρή
540 γρ. αλεύρι για τσουρέκι, + έξτρα για την επιφάνεια και το άνοιγμα της ζύμης
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
3 αυγά, μεσαία
1/2 κ.γ. αλάτι
150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα του μπολ
Για το σερβίρισμα
κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com