Λαχταριστά και αφράτα cupcakes με στραγγιστό γιαούρτι!

Λαχταριστά και αφράτα cupcakes με στραγγιστό γιαούρτι!

Μια πιο «ελληνική» εκδοχή των λατρεμένων cupcakes που θα σας ενθουσιάσει.

Αν αγαπάτε τα μικρά αυτά κεκάκια που ακούν στο όνομα cupcakes, η παρακάτω συνταγή θα μπει στις top σας. Αφράτα cupcakes με βασικό υλικό το γιαούρτι, τα οποία φτιάχνονται εύκολα και γίνονται πιο αφράτα όσο περνάνε οι μέρες –κι όμως. Δοκιμάστε τα και θα καταλάβετε.

Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι σόδα
120γρ. βούτυρο
2 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150C
2. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα.
3. Σε ένα άλλο, χτυπάτε με μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά, στη συνέχεια προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σταματάτε να χτυπάτε με το μίξερ και συνεχίζετε απαλά με μια σπάτουλα.
4. Προσθέτετε τη βανίλια και το γιαούρτι, και τέλος προσθέτετε το αλεύρι κι ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
5. Το μοιράζετε στις χάρτινες θήκες σε ένα ειδικό ταψάκι για cupcakes και ψήνετε για μισή ώρα περίπου.

Αν θέλετε να φτιάξετε και επικάλυψη (frosting) θα χρειαστείτε:

8 κουταλιές σούπας απαλό, ανάλατο βούτυρο
1 κούπα γιαούρτι
4 κούπες ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

-Χτυπήστε το γιαούρτι και το βούτυρο στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν (1-2 λεπτά). Προσθέστε τον χυμό του λεμονιού. Τέλος, προσθέστε τη ζάχαρη άχνη σιγά-σιγά, ενώ παράλληλα θα χτυπάτε απαλά το μείγμα για να διατηρηθεί λείο και απαλό.