Οι πιο νόστιμες μπουκίτσες κοτόπουλου που έχετε δοκιμάσει

Οι πιο νόστιμες μπουκίτσες κοτόπουλου που έχετε δοκιμάσει

Γίνετε πάλι παιδιά με μια μοναδική, σπιτική λιχουδιά.

Ένα ιδανικό φαγητό για μπουφέ, για συγκεντρώσεις με φίλους ή απλά για σνακ, οι κοτομπουκίτσες που σας δίνουμε παρακάτω είναι πανεύκολες στη προετοιμασία τους και μια λαχταριστή απόλαυση για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά
700γρ. φιλέτο κοτόπουλο
½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 αυγά χτυπημένα
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
¾ φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
σουσαμέλαιο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
1. Κόβετε τα φιλέτα σε μικρές μπουκιές.
2. Βάζετε το αλεύρι με το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο σε μια σακούλα τροφίμων και τοποθετείτε τα χτυπημένα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο.
3. Αναμειγνύετε τη φρυγανιά με τη παρμεζάνα σε ένα μπολ και στρώνετε σε ένα δίσκο αντικολλητικό χαρτί.
4. Αλευρώνετε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου και ένα-ένα τα βουτάτε στο χτυπημένο αυγό. Αφήνετε το αυγό να στραγγίξει και τα κυλάτε στη φρυγανιά με τη παρμεζάνα. Τα τοποθετείτε στη λαδόκολλα μέχρι να τελειώσετε με όλα τα κομμάτια και τα αφήνετε στο ψυγείο για 30' μέχρι να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.
5. Ζεσταίνετε 3 κουταλιές της σούπας σουσαμέλαιο σε ρηχό τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τηγανίζετε για 3' τη κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσουν για τα καλά.
6. Εναλλακτικά, μπορείτε να προθερμάνετε τον φούρνο στους 200C και να βάλετε μια λαμαρίνα να ζεσταθεί καλά. Τη λαδώνετε και αραδιάζετε τις παναρισμένες μπουκιές. Τις ψήνετε για 8'-10' με΄χρι να ροδίσουν και τις γυρνάτε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά για άλλα 8'.
7. Μπορείτε να τα σερβίρετε με κέτσαπ ή με ντιπ γιαουρτιού-μουστάρδας.