Κλασικό σπαγγέτι με τομάτα

Κλασικό σπαγγέτι με τομάτα

Από τις πιο απλές και εύκολες συνταγές για σπαγγέτι εκεί έξω, παίρνει ελάχιστο χρόνο να ετοιμαστεί αλλά παρ' όλα αυτά παραμένει ένα από τα πιο οικεία και αγαπημένα πιάτα. Μόλις η προετοιμασία της σας γίνει συνήθεια, θα δείτε πως θα σας έρχονται πολλές ιδέες για να την εξελίσσετε και να κάνετε κάτι διαφορετικό κάθε φορά.

Υλικά
2 σκελίδες σκόρδο
1 φρέσκια κόκκινη πιπεριά
1 ματσάκι φρέσκου βασιλικού
1 πακέτο σπαγγέτι
1 πακέτο κομματάκια τομάτας
120 γρ. τυρί παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1.Ξεφλουδίστε και κόψτε το σκόρδο. Κόψτε την πιπεριά και τα φύλλα από τον βασιλικό και ψιλοκόψτε τα κοτσάνια του.
2.Βράστε νερό σε μια κατσαρόλα και βάλτε το σπαγγέτι να βράσει ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου. Στο μεταξύ βάλτε μια μικρότερη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίξτε τόσο ελαιόλαδο όσο να γεμίσει η επιφάνεια. Προσθέστε το σκόρδο, την πιπεριά και τα κοτσάνια του βασιλικού και ανακατέψτε. Όταν το σκόρδο αρχίσει να παίρνει χρώμα, προσθέστε τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού και τα κομματάκια τομάτας. Ανεβάστε την θερμοκρασία και ανακατέψτε για λίγο. Προσθέστε αλατοπίπερο
3.Στραγγίξτε το σπαγγέτι και αδειάστε το στην μικρότερη κατσαρόλα με την σάλτσα. Ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
4.Βάλτε την μακαρονάδα σε μια μεγάλη πιατέλα, ή σε ξεχωριστά πιάτα, ρίξτε από πάνω λίγα φύλλα βασιλικού και τρίψτε την παρμεζάνα.