Βαρεθήκατε το ελληνικό ψωμί; Φτιάξτε το γευστικό φινλανδικό ψωμί με πατάτα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΟΥΛΗΣ
Καιρός να αφήσετε το χωριάτικο ψωμί και να σερβίρετε κάτι πιο ευρωπαϊκό. Ξέρουν οι Βόρειοι από ψωμί, να τους εμπιστεύεστε...
Υλικά
2 κούπες πατάτες (λιωμένες στο μπλέντερ όπως στον πουρέ)
3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 μεγάλο αβγό
250 γρ. αλεύρι
150 γρ. νιφάδες βρώμης
1,5 κουταλιά της σούπας baking powder
Εκτέλεση
1. Αφού ετοιμάσετε το βούτυρο και τις πατάτες αφήστε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.
2. Ανακατέψτε τη βρώμη, το αλεύρι και το baking powder.
3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλάτι, τη ζάχαρη, το αβγό, το βούτυρο και τις πατάτες.
4. Όταν αυτά γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα, ρίξτε σιγά σιγά το μείγμα από το μπολ με το αλεύρι μέχρι να ετοιμαστεί η ζύμη σας.
5. Η ζύμη κολλάει πολύ έτσι πρέπει να τη βάλετε σε ένα ταψί με αλεύρι.
8. Χωρίστε τη σε 8 κομμάτια και φτιάξτε μικρά πιτάκια.
9. Ψήστε στο φούρνο για 15 με 20 είκοσι λεπτά και τα ψωμάκια σας είναι έτοιμα.
10. Μην περιμένετε να φουσκώσουν πολύ, η συνταγή αυτή είναι για flat bread, κοινώς ψωμί που δεν φουσκώνει ή αλλιώς πιτάκια. Καλή όρεξη.