Πώς το Tagliatelle al ragù μεταμόρφωσε την Ευαγγελία σε Cooking Star των Χριστουγέννων;
Και για εσένα, που ανησυχείς εάν το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης συνταγής θα είναι εξίσου νόστιμο με εκείνο που μπορείς να γευτείς στην πιο φημισμένη trattoria του ιταλικού Βορρά.
Κακά τα ψέματα, όσο και εάν τα starters σε ένα γιορτινό τραπέζι είναι το Α και το Ω, ο μόνος τρόπος για να βάλεις ten to ten στις μαγειρικές σου ικανότητες και να αναδειχθείς σε Cooking Star, δεν είναι άλλος από ένα delizioso κυρίως πιάτο.
Και επειδή, μία αθεράπευτη foodie όπως η Ευαγγελία, δεν μπορούσε να «κρύψει» την ανυπομονησία της για την προετοιμασία του main course, μέσα σε χρόνο dt, τοποθέτησε τα προϊόντα Μινέρβα στον πάγκο της κουζίνας και αφού τα επεξεργάστηκε για λίγα δευτερόλεπτα, περίμενε να ακούσει τον chef να λέει: Tagliatelle al ragù!
Ναι, το επόμενο Cooking Star ήταν έτοιμο να λάμψει! Διότι με αυτήν την ιταλική συνταγή, που η Ευαγγελία έχει δοκιμάσει ουκ ολίγες φορές, ήταν παραπάνω από σίγουρη πως θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο Xmas menu για τα αγαπημένα της πρόσωπα! Θα ακολουθήσεις το παράδειγμά της;
Τα υλικά που θα δημιουργήσουν το πιο νόστιμο Tagliatelle al ragù
Και για εσένα, που ανησυχείς εάν το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης συνταγής θα είναι εξίσου νόστιμο με εκείνο που μπορείς να γευτείς στην πιο φημισμένη trattoria του ιταλικού Βορρά, πάρε μία βαθιά ανάσα και άκου τα λόγια του chef Giovanni: Calma, δεν είναι και τόσο δύσκολο! Αρκεί φυσικά, να εξοπλίσεις ευθύς αμέσως την κουζίνα σου με όλα τα απαραίτητα.
Για τη σάλτσα:
800 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 κρεμμύδια
2 καρότα
3 sticks σέλερι
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
Αλάτι, πιπέρι
3 κονσέρβες Τοματάκι Ψιλοκομμένο Κλασικό Pummaro
Για την Pasta:
800 γρ. Tagliatelle
Extra note: Εφοδιάσου με τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα.
Βήμα-βήμα πώς θα ετοιμάσεις το πιο γευστικό main dish
Και τώρα, θα δεις πόσο απλά μπορείς να δημιουργήσεις και εσύ το πιο νόστιμο Tagliatelle al ragù, ακολουθώντας τα «βήματα» της Ευαγγελίας και υπακούοντας στην καθοδήγηση του food expert Giovanni. Θα ξεκινήσεις λοιπόν να ψιλοκόβεις τα λαχανικά σου, ανακατεύοντάς τα ελαφρώς και αμέσως μετά θα τα τοποθετήσεις σε μία μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτοντας λίγο ΧΩΡΙΟ Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο Κορωνέικο. Πρόκειταιγια το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, που παράγεται μόνο από την ποικιλία ελιάς Κορωνέικη, που είναι μια από τις εκλεκτότερες ποικιλίες ελιάς του τόπου μας.
Στη συνέχεια, θα σοτάρεις μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και θα προσθέσεις μέσα το κρέας, αφήνοντάς το να καραμελώσει. Αφού σβήσεις με κόκκινο κρασί μέχρι να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ, θα βάλεις μέσα το Τοματάκι Ψιλοκομμένο Κλασικό Pummaro, θα χαμηλώσεις τη φωτιά και θα αφήσεις τη σάλτσα να σιγοβράσει για τουλάχιστον μία ώρα.
Κάπου εδώ, έχει έρθει η ώρα να τσεκάρεις για αλάτι και πιπέρι και να ξεκινήσεις την προετοιμασία για τις ταλιατέλες: Βάζεις λοιπόν, σε μία μεγάλη κατσαρόλα 5 με 7 λίτρα νερό και ρίχνεις 10 γρ. αλάτι για κάθε λίτρο νερού. Όταν με το καλό, βράσει το νερό, θα προσθέσεις τις ταλιατέλες και θα τις αφήσεις να βράσουν δύο λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Αυτό το «βήμα» είναι SOS! Πρόσεχε να μην το παραλείψεις.
Αμέσως μετά, θα στραγγίξεις τα ζυμαρικά, όμως θα φροντίσεις να αφήσεις λίγο νερό από αυτό που έχει βράσει στην κατσαρόλα σου. Χωρίς να χάσεις χρόνο λοιπόν, ξαναβάζεις τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτεις τη σάλτσα. Και τώρα, το μόνο που μένει είναι να ανακατέψεις καλά, να προσθέσεις λίγο από το βραστό νερό των ζυμαρικών, αν τα ζυμαρικά σου στεγνώσουν πολύ και φυσικά, να σερβίρεις τις ταλιατέλες στα πιάτα, προσθέτοντας λίγη επιπλέον σάλτσα και πασπαλίζοντας με παρμεζάνα. Δίκιο δεν είχε ο chef; Δεν ήταν και τόσο δύσκολο τελικά!
Για να το step «No3» του γιορτινού τραπεζιού δες το παρακάτω video: