Αυτά τα νιόκι μανιταριών θα κάνουν τη διαφορά στο φετινό εορταστικό τραπέζι σου

Αυτά τα νιόκι μανιταριών θα κάνουν τη διαφορά στο φετινό εορταστικό τραπέζι σου

Αν αγαπάς οποιοδήποτε πιάτο έχει γεύση και άρωμα τρούφας, τότε αυτή η λαχταριστή συνταγή είναι για εσένα

Αν η πρώτη σκέψη που σου ήρθε κατά νου διαβάζοντας για νιόκι μανιταριών για το γιορτινό τραπέζι είναι πως αυτή η συνταγή θα σε δυσκολέψει, ώρα να αναθεωρήσεις.

Βλέπεις, ακόμη και αν δεν «το έχεις» με τη μαγειρική, μπορείς με απλά twist στα μαγειρέματά σου, να κάνεις πιο εύκολη και διασκεδαστική την προετοιμασία ακόμη και πιο gourmet συνταγών για το εορταστικό τραπέζι, που ενδεχομένως φαντάζουν λίγο πιο περίπλοκες.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που ονειρεύεσαι ήδη γιορτινά gatherings με αγαπημένα πρόσωπα στο σπίτι και που οι γιορτές για εσένα σημαίνουν comfort foods και στιγμές ζεστασιάς εντός, σου έχουμε μία απολαυστική συνταγή για νιόκι μανιταριών (με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και Γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ), που θα ετοιμάσεις πανεύκολα με τα χεράκια σου. Είσαι έτοιμη για νέα, γιορτινά μαγειρέματα;

Τι θα χρειαστείς για να δώσεις ένα twist στην αγαπημένη σου gnocchi recipe

Αν αγαπάς τα μανιτάρια και έχεις μία αδυναμία σε οποιοδήποτε πιάτο έχει γεύση και άρωμα τρούφας, τότε αυτή η λαχταριστή συνταγή είναι για εσένα. Και το πρώτο βήμα για να την ετοιμάσεις, είναι να «εξοπλίσεις» το ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας σου με τα απαραίτητα υλικά. Τι θα χρειαστείς; Ρίξε μία ματιά στη λίστα που ακολουθεί.

  • 1 συσκευασία Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ

  • 350 ml (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα ή φυτικό ρόφημα της αρεσκείας σου

  • 50 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) παρμεζάνα τριμμένη

  • 40 γρ. (2 κ.σ.) βούτυρο ή μαργαρίνη

  • 70 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ

  • 1 κρόκο αβγού

  • 10 μανιτάρια σε φέτες

  • Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα

Ώρα να περάσουμε στην προετοιμασία της συνταγής, που είναι πραγματικά απλή και εύκολη, ακόμη και για μία newbie στη μαγειρική.

Αρχικά, λοιπόν, σε μία κατσαρόλα θα ζεστάνεις το γάλα -ή το φυτικό ρόφημα- και θα προσθέσεις το περιεχόμενο της συσκευασίας του Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, η μοναδική γεύση του οποίου οφείλεται στην προσεγμένη επιλογή των υλικών που περιέχει, ενώ αποτελεί πηγή πρωτεϊνών.

Στη συνέχεια θα αρχίσεις να ανακατεύεις πολύ καλά, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Θα κατεβάσεις το μίγμα από τη φωτιά και θα προσθέσεις τον κρόκο του αβγού, 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη και θα αρχίσεις να πλάθεις με τα χέρια σου, προσθέτοντας σιγά-σιγά αλεύρι, μέχρι να γίνει μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Έπειτα, θα αρχίσεις να πλάθεις τη ζύμη σε μακριές λωρίδες πάχους περίπου 2 εκατοστών και θα κόψεις μικρά κομμάτια νιόκι, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.

Αμέσως μετά, σε ένα τηγάνι θα σοτάρεις τα μανιτάρια μαζί με βούτυρο, ώστε να δημιουργήσεις μία σάλτσα. Θα βράσεις τα νιόκι σε καλά αλατισμένο νερό σε χαμηλή φωτιά και μόλις τα νιόκι ανεβούν στην επιφάνεια, θα τα αφαιρέσεις με μία τρυπητή κουτάλα και θα τα ρίξεις απευθείας μέσα στη σάλτσα μανιταριών, προσθέτοντας και 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό από την κατσαρόλα στην οποία έβρασες τα νιόκι. Στο τέλος, θα ανακατέψεις με απαλές κινήσεις και θα σερβίρεις με τριμμένη παρμεζάνα.

Must-know tip: Η μοναδική νοστιμιά και η ποιότητα του Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, ο οποίος μπορεί να είναι έτοιμος σε πέντε λεπτά, οφείλονται στην προσεγμένη επιλογή των υλικών που περιέχει. Μάλιστα, αν παρασκευαστεί μόνο με νερό ή άπαχο γάλα αποδίδει ελάχιστες θερμίδες, ενώ αν προστεθεί ελαιόλαδο αντί για βούτυρο στη συνταγή, αποτελεί μία ακόμη πιο υγιεινή επιλογή, που προσφέρει «καλά» λιπαρά.

Τόσο απλά, με ένα twist, θα ετοιμάσεις εύκολα ένα νόστιμο και «ψαγμένο» πιάτο και θα πας τα γιορτινά σου μαγειρέματα σε ένα πιο αναβαθμισμένο και tasty επίπεδο. Αρκεί να έχεις στην κουζίνα σου μία συσκευασία για απολαυστικό, βελούδινο και πάντοτε αφράτο Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, που παρασκευάζεται από διαλεκτές πατάτες.

Αυτό είναι το «κλειδί» για τα πιο γιορτινά, homemade gourmet πιάτα για τους αγαπημένους σου. Tο να έχεις πάντα διαθέσιμα στο σπίτι σου προϊόντα και απλά υλικά που μέσα σε λίγα βήματα μπορούν να μετατραπούν σε λαχταριστά πιάτα για κάθε περίσταση και ειδικά εορταστική!

final-21.12-NT_GIWTHS-MAGEIREMATA-(poyres-glykopatatas)-@Queen.gr-comments_OK!!_html_m5c8827a5.jpg

Αν σου άνοιξε η όρεξη για περισσότερες συνταγές με Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ, θα τις βρεις εδώ!