Η τέλεια μεσογειακή σαλάτα

Η τέλεια μεσογειακή σαλάτα

Αν προσέχετε ιδιαίτερα τη σιλουέτα σας δεν χρειάζεται να κάνετε βαρετές δίαιτες με τα ίδια και τα ίδια μαρούλια και καρότα. Η παρακάτω συνταγή θα σας βοηθήσει να φτιάξετε μέσα σε ελάχιστο χρόνο και με απλά υλικά μία πεντανόστιμη σαλάτα, χορταστική και πολύχρωμη, με όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεστε και με ελάχιστες θερμίδες.

Υλικά
Πράσινη σαλάτα (μαρούλι, λόλα, γαλλική κλπ)
500γρ. μανιτάρια φρέσκα
2 φέτες μανούρι
15 ντοματίνια
10 φιλέτα αντσούγιας
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1 χούφτα βασιλικό
ελαιόλαδο αλάτι

Εκτέλεση
1.Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση, ψιλοκόβετε το σκόρδο και τον βασιλικό, τα ρίχνετε μέσα σε ένα βαθύ μπολ και αλατίζετε. Προσθέτετε ελαιόλαδο τόσο όσο να καλύψει τα ντοματίνια.
2.Βάζετε σε ένα φλιτζάνι με νερό τα φιλέτα αντσούγιας και με μια βρεγμένη πετσέτα καθαρίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε κάθετε.
3.Λαδώνετε ελαφρώς την τοστιέρα και ψήνετε τα μανιτάρια για 5-6 λεπτά. Έπειτα ψήνετε το μανούρι.
4.Κόβετε τη πράσινη σαλάτα και τις αντσούγιες, τα ρίχνετε στο μπολ και τα ανακατεύετε όλα μαζί με τα μανιτάρια, το τυρί και τα ντοματίνια. Αν το ελαιόλαδο σας βγει πολύ, φυλάξτε όσο περισσεύει για κάποια άλλη σαλάτα ή μακαρονάδα.