Αφράτο και ελαφρύ κέικ με γιαούρτι
QUEEN.GR
Κατευθείαν από τη Γαλλία, αυτό το κέικ θα σας φτιάξει τη διάθεση.
Αφράτο αλλά και όσο υγρό χρειάζεται για να είναι ακόμα πιο απολαυστικό, αυτό το κέικ γιαουρτιού είναι ότι πρέπει για πρωινό μαζί με τον καφέ σας, φτιάχνεται με πολύ απλό τρόπο και σχετικά γρήγορα και συνοδεύεται εξαιρετικά με μαρμελάδα. Μια γαλλική συνταγή για κάθε τεμπέλα με ευρωπαϊκό αέρα.
Υλικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα αμύγδαλα σε σκόνη
1 κούπα μαργαρίνη ή βούτυρο
3 αυγά
1 φακελάκι baking powder
1 κ.γ. βανίλια
Εκτέλεση
1.Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, τα αμύγδαλα σε σκόνη , το baking powder και τη βανίλια.
2.Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το γιαούρτι, προσθέτετε την ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτετε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύετε καλά. Τέλος προσθέτετε το βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
3.Βουτυρώνετε ένα ταψί και ρίχνετε μέσα στο μείγμα. Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 λεπτά, μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από μέσα. Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρετε.