Μπουκίτσες Εντσιλάδας με τη συνταγή της Jennifer Aniston και την εκτέλεση από την ίδια

Πατούλια Κατερίνα
Μπουκίτσες Εντσιλάδας με τη συνταγή της Jennifer Aniston και την εκτέλεση από την ίδια

Αυτές οι τραγανές τορτίγιες εντσιλάδας έχουν μια γεμάτη, τυρένια γέμιση που τις κάνει αγαπημένες σε πάρτι.

Μπουκίτσες Εντσιλάδας της Jennifer Aniston. Λίγη γκουακαμόλε ή ξινή κρέμα είναι το τέλειο συνοδευτικό για αυτό το λιωμένο τυρένιο σνακ.

H ίδια η ηθοποιός φρόντισε να μοιραστεί τη συνταγή σε ένα story της στο Instagram.

9c22b6c8-3d4b-425f-bcd7-b16de175813b.jpg

Για: 24 μπουκίτσες
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά

Υλικά

  • 8 τορτίγιες αλευριού (20 εκ.)

  • 1 κονσέρβα (280 γρ.) σάλτσα εντσιλάδας (ή σπιτική)

  • 2 φλιτζάνια μαγειρεμένο κοτόπουλο, τριμμένο

  • 2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο (τσένταρ ή μεξικάνικο μείγμα)

  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι (φρέσκο ή κονσέρβα)

  • 1 κονσέρβα (425 γρ.) μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και πλυμένα

  • 2 κουταλιές σούπας φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος

  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

https://www.instagram.com/p/DOkBTwniWue

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.

  2. Κόψε τις τορτίγιες σε μικρούς κύκλους και πίεσέ τες σε θήκες μάφιν ώστε να σχηματίσουν «καλαθάκια».

  3. Σε ένα μπολ ανακάτεψε το κοτόπουλο, τα φασόλια, το καλαμπόκι, τη μισή ποσότητα τυριού και τον κόλιανδρο.

  4. Μοίρασε το μείγμα στις τορτίγιες-καλαθάκια.

  5. Ρίξε από πάνω λίγη σάλτσα εντσιλάδας και πασπάλισε με το υπόλοιπο τυρί.

  6. Ψήσε για 20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνουν τραγανές οι άκρες.

  7. Σέρβιρε με γκουακαμόλε ή ξινή κρέμα.

https://www.instagram.com/p/DNiue8fuyhE