Η πιο εύκολη μακαρονάδα που χρειάζεται μόνο 3 υλικά

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η πιο εύκολη μακαρονάδα που χρειάζεται μόνο 3 υλικά

Θα σε σώσει κάθε φορά που θα θες κάτι γρήγορο, αλλά και gourmet!

Υπάρχουν μέρες που θέλεις να μαγειρέψεις κάτι νόστιμο, αλλά η ιδέα να περάσεις ώρες στην κουζίνα σου φαίνεται βουνό. Εκεί ακριβώς έρχεται η πάστα Alfredo για να σε σώσει. Με μόλις τρία υλικά μπορείς να ετοιμάσεις ένα πιάτο που δείχνει σαν να το παράγγειλες από ιταλικό εστιατόριο, αλλά στην πραγματικότητα φτιάχνεται στο πι και φι.

13 Ιδέες για μεσημεριανό χωρίς μαγείρεμα φουλ σε πρωτεΐνη & φυτικές ίνες

Η μαγεία της συγκεκριμένης συνταγής κρύβεται στην απλότητα. Δεν χρειάζεσαι κρέμα ή περίπλοκες σάλτσες. Το μόνο που πρέπει να θυμάσαι είναι να κρατήσεις λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά, αφού αυτό το αμυλούχο «μαγικό φίλτρο» θα δέσει το βούτυρο με την παρμεζάνα και θα σου χαρίσει μια κρεμώδη σάλτσα χωρίς καμία έξτρα φασαρία. Εσύ, απλά βράζεις την πάστα σου, λιώνεις το βούτυρο, ρίχνεις το νεράκι και στο τέλος ανακατεύεις με μπόλικη παρμεζάνα. Σε λίγα λεπτά, το πιάτο είναι έτοιμο.

Υλικά (για 2 μερίδες)

  • 200 γρ. μακαρόνια της αρεσκείας σου

  • 100 γρ. βούτυρο (κατά προτίμηση ανάλατο, για να ελέγχεις καλύτερα το αλάτι)

  • 70 γρ. παρμεζάνα, πολύ ψιλοτριμμένη (όχι προκατ)

  • ⅔ φλιτζανιού από το νερό που κράτησες όταν έβρασες τα μακαρόνια

Προαιρετικά: φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ξύσμα λεμονιού, ψιλοκομμένος μαϊντανός, κομμάτια ψητού κοτόπουλου ή λαχανικά της επιλογής σου.

Μπουκίτσες Εντσιλάδας με τη συνταγή της Jennifer Aniston και την εκτέλεση από την ίδια

Εκτέλεση

1. Βράσε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και άφησέ τα λίγο πιο al dente, ώστε να τελειώσει το μαγείρεμά τους μέσα στη σάλτσα.

2. Κράτησε μια κούπα από το νερό πριν τη στραγγίξεις.

3. Σε τηγάνι, λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε περίπου ⅓ φλιτζανιού από το νερό των μακαρονιών και ανακάτεψε έντονα.

4. Ρίξε μέσα τα μακαρόνια και λίγο ακόμη νερό, ανακάτεψε και άφησέ το να πάρει μια βράση για περίπου 30 δευτερόλεπτα.

5. Χαμήλωσε τη φωτιά, πασπάλισε με την παρμεζάνα και άφησέ τη να λιώσει επάνω στα μακαρόνια. Ανακάτεψε με τσιμπίδες γρήγορα μέχρι να δέσει η σάλτσα (γύρω στα 10–20 δευτερόλεπτα).

6. Σέρβιρε την μακαρονάδα που ετοίμασες αμέσως, με έξτρα παρμεζάνα ή ξύσμα λεμονιού, αν θες.

Ξέρεις ποιο είναι το καλύτερο με αυτή τη συνταγή; Μπορείς να την προσαρμόσεις όπως θες. Αν θέλεις πιο «φρέσκια» γεύση, πρόσθεσε ξύσμα λεμονιού. Αν θέλεις πιο comfort αποτέλεσμα, μπόλικο μαύρο πιπέρι. Αν θέλεις να το μετατρέψεις σε πλήρες γεύμα, βάλε κοτόπουλο, μανιτάρια ή σπανάκι. Η βάση είναι τόσο απλή που λειτουργεί σαν καμβάς για ό,τι έχεις διαθέσιμο στο ψυγείο σου.

Και στο τέλος, αυτό είναι που κάνει τη μακαρονάδα Alfredo με 3 υλικά τόσο ξεχωριστή - σε αφήνει να απολαύσεις κάτι «κομψό», αλλά χωρίς κόπο.

Γιατί ναι, μπορείς να φροντίσεις τον εαυτό σου με ένα πιάτο που μοιάζει πολυτελές, ακόμα κι αν έχεις μόνο 15 λεπτά στη διάθεσή σου.