Χωρίς αλεύρι και ζάχαρη: Πώς να φτιάξεις υγιεινά μπισκότα λεμονιού μέσα σε λίγα λεπτά
Αν αναζητάς έναν ελαφρύ και γευστικό τρόπο να ικανοποιήσεις τη λιγούρα σου για γλυκό, αυτά τα μπισκότα λεμονιού είναι η ιδανική επιλογή.
Αναζητάς ένα γλυκό που να συνδυάζει φρεσκάδα, ευκολία και να είναι υγιεινό; Σου έχουμε την τέλεια λύση: μπισκότα λεμονιού χωρίς αλεύρι και ζάχαρη, που θα γίνουν η αγαπημένη σου συνήθεια κάθε στιγμή της ημέρας. Είναι ελαφριά, αρωματικά και τόσο νόστιμα που δεν θα πιστεύεις ότι είναι τόσο υγιεινά! Η αμυγδαλόσκονη τους προσφέρει πρωτεΐνες και υγιή λιπαρά, το λεμόνι φρεσκάδα και ζωντάνια, ενώ το μέλι ή η στέβια προσθέτει την απαλή γλυκύτητα που χρειάζεσαι. Ιδανικά για πρωινό, για τον καφέ ή απλώς για να κάνεις ένα μικρό, γευστικό διάλειμμα χωρίς τύψεις.
Σε λίγα και απλά βήματα αυτά τα μπισκότα είναι η τέλεια πρόταση για όσους αγαπούν το γλυκό, αλλά θέλουν να το απολαμβάνουν με στυλ και χωρίς ενοχές.
5 comfort φαγητά που φτιάχνονται με ό, τι έχεις στο ψυγείο
Υλικά (για 4 μερίδες)
200 γρ. αμυγδαλόσκονη
2 κ.σ. τριμμένο καρύδι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμός από ½ λεμόνι
1 αυγό
2 κ.σ. μέλι ή στέβια (ανάλογα με την προτίμησή σου)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε την αμυγδαλόσκονη, το τριμμένο καρύδι, το ξύσμα λεμονιού, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Πρόσθεσε το αυγό, το χυμό λεμονιού και το γλυκαντικό της επιλογής σου. Ανακάτεψε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
Πλάσε μικρές μπαλίτσες και τοποθέτησέ τες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Πάτησέ τες ελαφρά για να πάρουν σχήμα μπισκότου.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς οι άκρες.
Άφησέ τα να κρυώσουν πριν τα σερβίρεις.
Η πιο εύκολη μακαρονάδα που χρειάζεται μόνο 3 υλικά
Tip!
Αυτά τα μπισκότα είναι ιδανικά για να τα απολαύσεις με τον καφέ ή το τσάι σου, προσφέροντας στον εαυτό σου μια ελαφριά γλυκιά απόλαυση χωρίς τύψεις. Η αμυγδαλόσκονη προσφέρει υγιή λιπαρά και πρωτεΐνες, ενώ το λεμόνι προσδίδει φρεσκάδα και άρωμα.
