Γρήγορες πένες με σολομό και βότκα

Γρήγορες πένες με σολομό και βότκα

Ακούγεται γκουρμεδιά; Μπορεί, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα πανεύκολο και γρήγορο πιάτο με απίστευτη νοστιμιά, που μπορείτε να φτιάξετε γυρίζοντας από τη δουλειά το βράδυ, αντί να το ρίξετε πάλι στις έτοιμες σάλτσες και το delivery. Και τη βότκα με ρέγουλα ε;

Υλικά
500γρ. σολομό καπνιστό
2-3 σφηνάκια βότκα
1 κρέμα γάλακτος (250ml.)
λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι-πιπέρι
1 πακέτο πένες (ή κάποιο άλλο ζυμαρικό αν προτιμάτε)

Εκτέλεση
1.Βράζετε τα ζυμαρικά al dente.
2.Σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και την αφήνετε να πάρει βράση. Έπειτα προσθέτετε τον σολομό, τον άνηθο, τη βότκα, αλατοπιπερώνετε και βράζετε μέχρι να μαλακώσει ο σολομός και να δέσει η σάλτσα.
3.Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε ένα ρηχό πιάτο και τα περιχύνετε με την σάλτσα, πασπαλίζοντας στο τέλος με λίγο πιπέρι. Εναλλακτικά, μπορείτε να ρίξετε τη σάλτσα μέσα στη κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και να τα ανακατέψετε όλα μαζί.