Εύκολη μαρμελάδα μανταρίνι

Εύκολη μαρμελάδα μανταρίνι

Φτιάξτε αυτήν την εύκολη μαρμελάδα με το πιο ζουμερό φρούτο της εποχής.

Υλικά
2 κιλά μανταρίνια (χωρίς κουκούτσια)
1 κιλό ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ

Εκτέλεση
1. Πλύνετε καλά καλά τα μανταρίνια, ξεφλουδίστε τα και πετάξτε τη φλούδα από τα μισά.
2. Τις υπόλοιπες φλούδες ψιλοκόψτε τες στο μπλέντερ.
3. Πολτοποιήστε ελαφρά και τα μανταρίνια σε παρτίδες στο μπλέντερ και βάλτε τα μαζί με τη ζάχαρη, την ψιλοκομμένη φλούδα και το νερό σε μια κατσαρόλα.
4. Ανακατεύετε συνεχώς ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία έτσι ώστε να μη βράσει το μείγμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
5. Δυναμώστε να πάρει μια βράση και ξαναχαμηλώστε αφήνοντας να σιγοβράσει χωρίς καπάκι και χωρίς να ανακατεύετε για περίπου 45 λεπτά (μέχρι η μαρμελάδα να είναι πηχτή, όταν τη δοκιμάζετε σε ένα κρύο πιάτο).
6. Προσθέστε το κονιάκ, ανακατέψτε και αφήστε τη μαρμελάδα σας να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά.
7. Μεταφέρετέ τη σε αποστειρωμένα βάζα και όταν κρυώσει σφραγίστε τα.