Spring rolls με γαλοπούλα

Spring rolls με γαλοπούλα

Ένα γρήγορο πιάτο με ασιατικές καταβολές, στο οποίο μπορείτε να αξιοποιήσετε γαλοπούλα (ή κοτόπουλο) που σας περίσσεψε.

Υλικά

2 κούπες γαλοπούλα ψημένη και ψιλοκομμένη
3 κουτ. σούπας γλυκόξινη sauce
12 φύλα ριζιού για spring rolls
1/2 κούπας ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 καρότο τριμένο
2 κουτ. σούπας φρέσκος κόλιανδρος
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε σε ένα μπωλ τη γαλοπούλα με τη γλυκόξινη σάλτσα.
2. Απλώστε τη πάνω στο τετράγωνο spring roll, ρίχτε από πάνω τα κρεμμυδάκια, το καρότο και τον κόλιανδρο.
3. Τυλίχτε τα προσεκτικά, γυρνώντας πρώτα τις άκρες προς τα μέσα, όπως τυλίγετε ένα burrito.
4. Βρέξτε τις με λίγο νερό, ώστε να κολλήσουν, και βάλτε το τηγάνι με το λάδι στη φωτιά να ζεσταθεί καλά.
5. Ρίξτε τα λίγα λίγα και αφήστε τα για δύο λεπτά γυρίζοντάς τα μια φορά, μέχρι να χρυσίσουν ομοιόμορφα. Σερβίρονται ιδανικά με γλυκόξινη σάλτσα.