Σαλάτα ζυμαρικών

Σαλάτα ζυμαρικών

Το πρόβλημα με τα γρήγορα φαγητά είναι πως κατά κανόνα είναι βαριά, γεμάτα θερμίδες και δυστυχώς για μια και μόνο χρήση. Αν όμως συνδυάσετε το πιο γρήγορο και σχετικά πλήρες φαγητό του κόσμου (βλ. μακαρόνια) με μερικά φρέσκα λαχανικά και και μια υγιεινή γευστική σως, τότε voila, έχετε ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα το οποίο μπορεί να κρατήσει στο ψυγείο μέχρι και για 3 μέρες. Εμπρός σεφ μου. Υδατάνθρακες και βιταμίνες, απόλαυση και υγιεινή διατροφή, όσο βαρύ πρέπει και ταυτόχρονα ελαφρύ, απλό και γρήγορο.

Υλικά:
1 πακέτο χρωματιστές βίδες
2 κονσέρβες τόνο
1 κούπα καλαμπόκι κονσέρβας
τοματίνια, κομμένα στη μέση
2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες
1 κονσέρβα μανιτάρια
1 γιαούρτι (πλήρες ή χαμηλό σε λιπαρά)
κέτσαπ
μουστάρδα
μαγιονέζα
σκορδοπίπερο

Εκτέλεση:
1. Βράζετε τις βίδες για περίπου 12' ώστε να γίνουν αλ ντέντε. Τις στραγγίζετε καλά, σβήνετε με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνετε σκορδοπίπερο (ανάλογα με το πόσο καυτερές τις θέλετε), ανακατεύετε και τις αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
2. Όσο βράζουν, έχετε ζεστάνει λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνετε τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Τα τσιγαρίζετε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Παίρνετε το τηγάνι από τη φωτιά και τα αφήνετε στην άκρη.
3. Σε μια μεγάλη γαβάθα, ρίχνετε τις βίδες, τα λαχανικά, το καλαμπόκι, τον τόνο και τα τοματίνια. Ανακατεύετε καλά.
4. Σε ένα άλλο μπολάκι, βάζετε το γιαούρτι, 1 κουταλιά μαγιονέζα, 1 ½ κέτσαπ και 2 κουταλιές μουστάρδας, ή παραπάνω αν θέλετε πιο έντονη γεύση. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ρίχνετε τη σως που δημιουργήθηκε στη γαβάθα με τα υλικά και τη βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει. Μετά από λίγη ώρα, η σαλάτα σας είναι έτοιμη.