Γλυκό: κρέμα καραμελέ

Γλυκό: κρέμα καραμελέ

Φτιάξτε αυτό το υπέροχο γλύκισμα και πλημμυρίστε την κουζίνα σας με πλούσιο άρωμα καραμέλας.

Υλικά
500 γραμμάρια φρέσκο γάλα
100 γραμμάρια λευκή ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού
3 αυγά
2 κρόκοι αυγών
1 βανίλια
Για τη σάλτσα καραμέλας
200 γραμμάρια ζάχαρη
80 γραμμάρια νερό

Εκτέλεση
1. Βάλτε το γάλα, τη μισή ζάχαρη (50 γραμμάρια) και τη φλούδα λεμονιού σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατέψτε μέχρι να πάρουν βράση.
2. Σε ένα μπολ βάλτε την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά, τους κρόκους και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.
3. Προσθέστε το μείγμα του γάλακτος στο μείγμα των αυγών και ανακατέψτε καλά.
4. Για τη σάλτσα καραμέλας βάλτε τη ζάχαρη με το νερό σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετε μέχρι να διαλυθούν οι κρύσταλλοι της ζάχαρης και η σάλτσα σας να πάρει ένα σκούρο μελί χρώμα.
5. Βάλτε τη σάλτσα καραμέλας στο κάτω μέρος ενός σκεύους της αρεσκείας σας και αφήστε τη να κρυώσει.
6. Από πάνω χύστε το μείγμα της κρέμας καραμελέ.
7. Ψήστε σε μπεν μαρί (σε ένα ταψί βάλτε κρύο νερό και μέσα τη φόρμα με το μείγμα) στους 150 βαθμούς για 45 λεπτά.
8. Αφήστε το γλυκό σας να κρυώσει και αναποδογυρίστε σε μια πιατέλα.