Γλυκό: mousse σοκολάτας με κεράσια

Γλυκό: mousse σοκολάτας με κεράσια

Σοκολάτα και κεράσια σε έναν υπέροχο, δροσερό συνδυασμό.

Υλικά
100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κομμάτια
2/3 του φλιτζανιού συμπυκνωμένη κρέμα γάλακτος
2 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
2 κουταλιές ζάχαρη
Μαύρα κεράσια (κονσέρβας) χωρίς κουκούτσια, καλά στραγγισμένα από το σιρόπι τους

Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε τα δύο είδη σοκολάτας σε ένα πυρίμαχο σκεύος στο φούρνο μικροκυμάτων και μαγειρέψτε στο 50% της ισχύς για 3 λεπτά, ανακατεύοντας με ένα μεταλλικό κουτάλι στο ενδιάμεσο, μέχρι να λιώσουν και να έχετε ένα λείο μείγμα. Αφήστε τη σοκολάτα για 10 λεπτά να κρυώσει.
2. Με ένα μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος για 3 λεπτά μέχρι να δημιουργηθούν μαλακές αιχμές.
3. Προσθέστε τους κρόκους των αυγών και τη μισή χτυπημένη κρέμα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε και την υπόλοιπη κρέμα και επαναλάβετε.
4. Με το μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών για 4 λεπτά μέχρι να αρχίζουν να σχηματίζονται μαλακές αιχμές. Προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι η μαρέγκα σας να «γυαλίσει».
5. Σε δύο δόσεις προσθέστε τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας κάθε φορά καλά, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
6. Μοιράστε τη mousse σε έξι ποτήρια και βάλτε τα στο ψυγείο για 4 ώρες.
7. Γαρνίρετε με σαντιγί ή κρέμα γάλακτος συμπυκνωμένη, κεράσια, λίγο από το σιρόπι τους και νιφάδες μαύρης σοκολάτας και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: κλασική σοκολατένια mousse

Γλυκό: σοκολατένιο κέικ με mousse σοκολάτας

Γλυκό: σφηνάκια λευκής σοκολάτας