Γλυκό: κέικ μπανάνας με γλάσο

Γλυκό: κέικ μπανάνας με γλάσο

Ιδανικό για να συνοδέψετε τον καφέ σας, αλλά και ως πρωινό για τα παιδιά σας.

Υλικά
2 αυγά
125 ml (1/2 φλιτζάνι) ξινόγαλα (αριάνι)
100 ml έξτρα ελαφρύ ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 ώριμες μπανάνες σε μορφή πουρέ
60 γραμμάρια (1/3 του φλιτζανιού) μαύρη ζάχαρη
70 γραμμάρια (1/3 του φλιτζανιού) ζάχαρη
190 γραμμάρια (1 και 1/4 του φλιτζανιού) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
40 γραμμάρια (1/4 του φλιτζανιού) απλό αλεύρι
Για το γλάσο
200 γραμμάρια τυρί σε μορφή κρέμας σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
125 γραμμάρια (3/4 του φλιτζανιού) κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκος χυμός λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ψημένη τριμμένη καρύδα

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μια βάθους 6 εκατοστών ορθογώνια φόρμα (11 x 21 εκατοσ).
2. Χτυπήστε τα αυγά, το ξινόγαλα, το ελαιόλαδο και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μετρίου μεγέθους μπολ μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά καλά.
3. Προσθέστε τον πουρέ μπανάνας και ανακατέψτε.
4. Προσθέστε τα δύο είδη ζάχαρης και ανακατέψτε καλά μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά καλά μαζί.
4. Κοσκινίστε τα δύο είδη αλευριών πάνω από το μείγμα των αυγών και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη.
5. Χύστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 40-45 λεπτά (αν χρειαστεί καλύψτε με αλουμινόχαρτο για να μην παραψηθεί).
6. Αφήστε το κέικ 20 λεπτά να κρυώσει πριν το ξεφορμάρετε για να κρυώσει τελείως.
7. Με το μίξερ χτυπήστε μαζί σε ένα μπολ το τυρί σε μορφή κρέμας και το ξύσμα λεμονιού μέχρι το πρώτο να μαλακώσει.
8. Σιγά σιγά προσθέστε τη ζάχαρη άχνη συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέστε και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε.
9. Γλασάρετε το κρύο κέικ σας και πασπαλίστε με την τριμμένη καρύδα.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: αυθεντικό αμερικάνικο red velvet κέικ

Γλυκό: λαχταριστό κέικ σοκολάτας με γλάσο σοκολάτας

Γλυκό: κέικ πορτοκαλιού με γλάσο πορτοκαλιού