Πεντανόστιμο ψωμί-πλεξούδα με γέμιση...μακαρόνια!

Πεντανόστιμο ψωμί-πλεξούδα με γέμιση...μακαρόνια!

Ένα πιάτο που θα λατρέψουν όλοι

Ποιος μπορεί να πει όχι στα μακαρόνια και στο ψωμί; Τι θα λέγατε, λοιπόν, για ένα συνδυασμό τους; Δοκιμάστε αυτήν την πεντανόστιμη συνταγή και θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους. Σας το υπογράφουμε!

Yλικά:


1 πακέτο έτοιμης ζύμης για pizza
170 γραμ. μαγειρεμένα μακαρόνια
225 γραμ. τυρί mozzarella, κομμένο σε κυβάκια
1 κούπα παχύρευστη κόκκινη σάλτσα για pizza
1 ασπράδι αυγού
Τριμμένη παρμεζάνα
Μαιντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:


1.Ψεκάστε τη ζύμη του ψωμιού με αντικολλητικό spray μαγειρέματος
2. «Ανοίξτε» τη ζύμη σε σχήμα ορθογωνίου 12x16, καλύψτε την με μια μεμβράνη και αφήστε τη να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά
3.Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και σουρώστε τα
4. Βγάλτε τη μεμβράνη από τη ζύμη και τοποθετήστε τα μακαρόνια κατά μήκος της ζύμης, στο κέντρο της. Ακόμα προσθέστε τη sauce και το τυρί επίσης κατά μήκος της.
5. Χαρακώστε τη ζύμη στα πλάγια, κόβοντας λωρίδες ζύμης πλάτους 4cm και αφήνοντας περιθώριο από τη γέμιση 1cm
6.Ξεκινήστε να πλέκετε διπλώνοντας τις πλαïνές λωρίδες ζύμης εναλλάξ διαγωνίως, πάνω στη ζύμη
7.Τελειώστε, κρύβοντας την τελευταία λωρίδα ζύμης κάτω από το ρολό
8.Σηκώστε το ρολό με τα δυο σας χέρια και τοποθετήστε το σε λαδόκολλα
9. Καλύψτε την επιφάνεια με ασπράδι αυγού χτυπημένου και επικαλύψτε το με τριμμένο τυρί παρμεζάνας και τον ψιλοκομμένο μαιντανό
10. Εάν αγαπάτε το σκόρδο, μπορείτε να ρίξετε και σκόνη πάνω του, αλλιώς αποφύγετέ το
11. Ψήστε το στους 180 για 30-35 λεπτά

Δείτε φωτογραφίες στη gallery για το πώς θα το κάνετε βήμα-βήμα, καθώς και το τελικό αποτέλεσμα!

Έτοιμο! Απολαύστε αυτό το πραγματικά πεντανόστιμο πιάτο! Καλή σας όρεξη.

Διαβάστε ακόμα:

Εναλλακτικό παστίτσιο με άγρια μανιτάρια και μοτσαρέλα

Το γκουρμέ ψωμοτύρι

Μπουρέκι κρητικό