Εύκολα brownies με κακάο

Εύκολα brownies με κακάο

Πρόκειται για ένα γλυκό φαινομενικά απλό, αλλά η αλήθεια είναι πως τις περισσότερες φορές μας πιάνει απελπισία, μιας και το αποτέλεσμα φέρνει περισσότερο σε τούβλο από μπετόν παρά σε κάτι φαγώσιμο. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι αρκετά απλή και εύκολη, ώστε να καταφέρετε να φτιάξετε τα λαχταριστά και αφράτα brownies που βλέπετε στις φωτογραφίες των βιβλίων ζαχαροπλαστικής. Ξεχάσαμε να προσθέσουμε το χαρακτηριστικό «κολασμένα νόστιμη».

Υλικά
1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
1/2 στικ βανίλια
2 αβγά
1/3 κούπα άγλυκο κακάο
1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα γεμάτη μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα κοφτή αλάτι

Εκτέλεση
1.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Προσέχετε να μην κάψει.
2.Προσθέτετε τη ζάχαρη και τη βανίλια κι ανακατεύετε, να διαλυθούν καλά.
3.Σε ένα μπολάκι χτυπάτε τα αβγά με πιρούνι ή σύρμα.
4.Προσθέτετε στο κατσαρολάκι τα αβγά ένα-ένα, χτυπώντας ζωηρά με το σύρμα ή με ένα πιρούνι.
5.Προσθέτετε το κακάο και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
6.Τέλος, κοσκινίζετε στο μείγμα το αλεύρι τμηματικά, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι κι ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί ένα ενιαίο μείγμα, χωρίς σβόλους.
7.Βουτυρώνετε κι αλευρώνετε ελαφρώς μια τετράγωνη φόρμα (22εκ.) ή βουτυρώνετε και στρώνετε αντικολλητικό χαρτί για μεγαλύτερη ευκολία.
8.Γεμίζετε το ταψάκι με το μείγμα της ζύμης, φροντίζοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια από το ταψί και λειαίνοντας με μια σπάτουλα.
9.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35'-40', μέχρι να ψηθεί καλά και να στεγνώσει λιγάκι η ζύμη. Θα το καταλάβετε όταν αρχίσει να ξεκολλά από τα τοιχώματα του ταψιού.


Απολαύστε τη Σαρακοστή στα Carrefour