Βασική συνταγή για σου (choux)

Βασική συνταγή για σου (choux)

Με 3 βασικά υλικά μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας choux για τα προφιτερόλ σας.

Την επόμενη φορά που θέλετε να φτιάξετε προφιτερόλ, προσπαθήστε να ετοιμάσετε μόνες σας και τα choux με την παρακάτω συνταγή.

Υλικά
60 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
2/3 του φλιτζανιού απλό αλεύρι
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα

Εκτέλεση
1. Συνδυάστε το βούτυρο και 2/3 του φλιτζανιού κρύο νερό σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε για 3 - 4 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το μείγμα να αρχίσει να βράζει.
2. Μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και προσθέστε το αλεύρι. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 2 με 3 λεπτά μέχρι να έχετε μια μπάλα ζύμης στη μέση της κατσαρόλας. Αφήστε τη ζύμη για 5 λεπτά να κρυώσει.
3. Κρατήστε 2 κουταλάκια του γλυκού από τα χτυπημένα αυγά στην άκρη και προσθέστε βαθμιαία τα υπόλοιπα στην κατσαρόλα με τη ζύμη ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι καλά. Στο τέλος θα έχετε μια ζύμη γυαλιστερή που πέφτει αργά από το κουτάλι.
4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Φτιάξτε σου στο μέγεθος ενός καρυδιού είτε με τη βοήθεια 2 κουταλιών είτε με ένα κορνέ και αλείψτε τα με το υπόλοιπο αυγό. Ψήστε τα για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Διαβάστε επίσης:

Κεκάκια σοκολάτας με 3 υλικά

Cobbler με βερίκοκα

Τετράγωνα κεκάκια μελιού με μήλο και σταφίδες