Pasta Primavera: Η πιο ανοιξιάτικη και λαχταριστή μακαρονάδα!

Pasta Primavera: Η πιο ανοιξιάτικη και λαχταριστή μακαρονάδα!

Πολύχρωμη, ευωδιαστή και με απίστευτη νοστιμιά, όπως ακριβώς και η Άνοιξη.

Η Άνοιξη μπήκε για τα καλά, οπότε ας φτιάξουμε ένα υπέροχο φαγητό που έχει το όνομά της. Ζυμαρικά primavera, εύκολα και πεντανόστιμα, που θα σας κάνουν πολύ πιο ευτυχισμένους ανθρώπους.

Υλικά
αλάτι κοσέρ
1 πακέτο ζυμαρικά fusilli
250γρ. μπουκετάκια μπρόκολου
2 καρότα κομμένα
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1/4 κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λίγο ακόμα και το τέλος
4 σκελίδες σκόρδου, λεπτοκομμένες
450γρ. ντομάτες τσέρι κομμένες στη μέση
1/4 με 1/2κ.γ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1/2 κούπα φρέσκια μέντα χοντροκομμένη
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
200γρ. κατσικίσιο τυρί σε κομματάκια

Εκτέλεση
1. Βράστε τα fusilli σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα τελευταία 2 λεπτά προσθέστε το μπρόκολο, τα καρότα και την κίτρινη πιπεριά. Κρατήστε 1/2 κούπα από το νερό, στραγγίξτε τα ζυμαρικά και τα λαχανικά και ξαναβάλτε τα στην κατσαρόλα.
2. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε μέσα το σκόρδο και σοτάρετέ το μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τις ντομάτες, τις νιφάδες πιπεριάς και 1κ.γ. αλάτι. Σοτάρετέ τα μέχρι οι ντομάτες να μαραθούν, περίπου 2 λεπτά.
3. Προσθέστε το μισό νερό της κούπας που είχατε κρατήσει και ανακατέψτε. Ρίξτε το μείγμα της ντομάτας στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και τα λαχανικά, προσθέστε την μέντα, την παρμεζάνα και το μισό κατσικίσιο τυρί και ανακατέψτε καλά. Αλατίστε όσο χρειάζεται.
4. Μοιράστε τα ζυμαρικά σε ατομικά μπολ, πασπαλίστε με το υπόλοιπο κατσικίσιο τυρί και ψεκάστε λίγο ελαιόλαδο.