Κλασική crème brûlée

Κλασική crème brûlée

Μόλις πέντε απλά υλικά χρειάζονται για αυτό το μοναδικό γαλλικής καταγωγής επιδόρπιο.

 

Κρέμα βανίλιας και τραγανή καραμέλα σε έναν υπέροχο συνδυασμό.

Υλικά
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
5 κρόκοι αυγών
1/3 του φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Τοποθετήστε μια πετσέτα κουζίνας διπλωμένη στη βάση ενός βαθιού ταψιού. Βάλτε πάνω της τέσσερα πυρίμαχα φορμάκια χωρητικότητας 3/4 του φλιτζανιού το καθένα.
2. Βάλτε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά την κρέμα με το εκχύλισμα βανίλιας και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα (προσοχή να μην βράσει το μείγμα σας), για 8 έως 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει.
3. Στο μεταξύ, χτυπήστε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη μαζί σε ένα πυρίμαχο μπολ. Βαθμιαία προσθέστε το μείγμα της κρέμας συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας. Σουρώστε το μείγμα σας και μοιράστε το στα φορμάκια. Προσθέστε βραστό νερό στο ταψί μέχρι να φτάσετε τη μέση του ύψους από τα φορμάκια
4. Ψήστε για 40 λεπτά. Αφαιρέστε τα φορμάκια από το ταψί και αφήστε τα για 30 λεπτά να κρυώσουν. Σκεπάστε τα με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο για μία νύχτα.
5. Προθερμάνετε το γκριλ. Τοποθετήστε μια υγρή πετσέτα κουζίνας σε ένα ταψί. Βάλτε τα φορμάκια με τις κρέμες σας πάνω στην πετσέτα και πασπαλίστε με την καστανή ζάχαρη. Βάλτε παγάκια γύρω από τα φορμάκια σας για να μην παραψηθούν οι κρέμες σας και ψήστε τες κάτω από το γκριλ για 5 λεπτά μέχρι η ζάχαρη να καραμελώσει. Αφήστε τις κρέμες σας 5 λεπτά να κρυώσουν και να σκληρύνει η καραμέλα και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Crème brûlée με αμαρέτο

Crème brûlée με λικέρ Baileys

Σοκολατένιες ψητές κρέμες με επικάλυψη καραμέλας