Brownies σοκολάτας με άρωμα βανίλιας

Brownies σοκολάτας με άρωμα βανίλιας

8 υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας συνδυάζονται εύκολα σε 4 βήματα σε λαχταριστά brownies.

Δοκιμάστε αυτή την απλή συνταγή για brownies και κάντε τις προσθήκες της αρεσκείας σας (δάκρυα λευκής σοκολάτας, ξηροί καρποί, κομμάτια καραμέλας κ.ο.κ.).

Υλικά
200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα με 55% περιεκτικότητα σε κακάο
225 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
100 γραμμάρια (2/3 του φλιτζανιού) απλό αλεύρι
65 γραμμάρια (2/3 του φλιτζανιού) κακάο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
440 γραμμάρια (2 φλιτζάνια) ψιλή ζάχαρη
4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώστε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 x 20 εκατοσ. Στρώστε του αντικολλητικό χαρτί (κόψτε δύο κομμάτια χαρτί 20 x 45 εκατοσ. το καθένα και στρώστε τα «σταυρωτά» έτσι ώστε να προεξέχουν από τις άκρες του σκεύους σας).
2. Κόψτε τη σοκολάτα σε κομματάκια. Βάλτε το βούτυρο και μια πρέζα αλάτι σε ένα μικρό τηγάνι. Ζεστάνετε σε χαμηλή-μέτρια φωτιά μέχρι το βούτυρο σχεδόν να λιώσει. Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το βούτυρο να λιώσει εντελώς και να κρυώσει ελαφρά.
3. Κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο και το baking powder σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε. Προσθέστε σε 3 δόσεις τα αυγά και το βούτυρο εναλλάξ ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε πολύ καλά.
4. Χύστε το μείγμα σας στην έτοιμη φόρμα και ισιώστε την επιφάνειά του. Ψήστε για περίπου 1 ώρα. Αφήστε τo γλυκό σας να κρυώσει, ξεφορμάρετέ το τραβώντας το αντικολλητικό χαρτί που προεξέχει, πασπαλίστε με κακάο αν επιθυμείτε και κόψτε σε τετράγωνα των 5 x 5 εκατοσ.

Διαβάστε επίσης:

Brownies με καρύδια σε 4 βήματα

Σοκολατένια brownies με ολόκληρα κεράσια

Βrownies λευκής σοκολάτας