Τραγανά φιλέτα τόνου με επικάλυψη από φιστίκια

Τραγανά φιλέτα τόνου με επικάλυψη από φιστίκια

Η φινετσάτη γεύση σε συνδυασμό η τραγανή υφή εξωτερικά και το μαλακό εσωτερικό θα κάνει αυτό το πιάτο ένα από τα αγαπημένα σας. Είναι η ώρα να δώσετε στο ψάρι την θέση που του αξίζει και να ξεφύγετε από τις κλασικές συνταγές για να τα μαγειρεύετε.

Υλικά

4 φιλέτα τόνου

1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

1 φύλλο δάφνης

½ κούπα λευκό κρασί

3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος

2 κουτ. γλυκού χυμό λεμόνι

2 κουτ. γλυκού άνηθο

1 κουτ. γλυκού γλυκιά μουστάρδα

½ κουτ. γλυκού αλάτι

¼ κούπας θρύμματα ψωμιού (μόνο την ψίχα)

¼ κούπας φιστίκια αλεσμένα

1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1.Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το κρεμμυδάκι, το κρασί και το φύλλο δάφνης, αφήστε τα να βράσουν χωρίς καπάκι μέχρι να εξαφανιστεί σχεδόν όλο το κρασί.

2.Τα βγάζετε από την φωτιά, απομακρύνετε το φύλλο δάφνης και βάλτε το κρεμμυδάκι σε ένα μπολ. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού, τον μισό άνηθο, τη μουστάρδα, το αλάτι και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.

3.Βάλτε το ψωμί, τα φιστίκια και το υπόλοιπο άνηθο στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Βάλτε το μείγμα με το ψωμί σε ένα μεγάλο πιάτο και περάστε τα φιλέτα τόνου και από τις δύο μεριές μέχρι να καλυφτούν τελείως από το ψωμί.

4.Ζεστένετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τον τόνο και αφήστε τον να γίνει και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει καφέ χρώμα, περίπου 4-5 λεπτά για την κάθε πλευρά. Αφού γίνουν τα βάζετε σε ένα πιάτο και τα περιχύνετε με την σος από το λεμόνι και τον άνηθο.

Tip: Μπορείτε να συνοδεύσετε τα φιλέτα σας και με μία σος σόγιας.