Το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολούθησα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου

Μαρία Λουϊζα Βούρου
Το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολούθησα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου

...και κάπως έτσι έμεινα σε φόρμα και αυτούς τους τελευταίους τρεις μήνες!

Γεια σας και πάλι αγαπημένες μου!

Είμαστε στην εκπνοή του χρόνου κανονικά και περιμένουμε να υποδεχτούμε το μπέμπη από μέρα σε μέρα!

Επειδή με έχετε ρωτήσει πάρα πολλές εγκυούλες και μη πώς τα κατάφερα και δεν πήρα πολλά κιλά στην εγκυμοσύνη μου , ειδικά στο τελευταίο τρίμηνο που παχαίνεις πιο γρήγορα , θα σας δείξω σήμερα με την καθοδήγηση της φίλης μου και δασκάλας μου Χριστίνας Πανταζοπούλου κάποιες ασκήσεις πιλάτες που κάνω στο 3ο τρίμηνο εγκυμοσύνης!

Γενικά να σας πω ότι ανάλογα το τρίμηνο κύησης που βρίσκεστε υπάρχει άλλο ασκησιολόγιο για να μην επιβαρύνεται το σώμα μας! Κάποιες ασκήσεις παραμένουν ίδιες για κάθε τρίμηνο και κάποιες διαφοροποιούνται!

Φυσικά πάντα ξεκινάμε γυμναστική εφόσον έχουμε μια καλή εγκυμοσύνη και μας το επιτρέπει ο γιατρός μας. Ιδανικά από τον 3 μήνα και μετά. Εγώ συγκεκριμένα ξεκίνησα περπάτημα και πιλάτες από τον 4 μήνα γιατί είχα αρκετές ναυτίες που δε με άφηναν να βρω το ρυθμό μου. Οπότε και εσύ πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείς το γιατρό σου πριν κάνεις οποιαδήποτε άσκηση.

Η Χριστίνα είναι από τις καλύτερες δασκάλες πιλάτες και όχι μόνο, με μεγάλη εμπειρία και γνώσεις σε πολλά προγράμματα. Έχει το δικό της studio στην Καλαμάτα και γίνεται χαμός. Ήταν υπεύθυνη του διπλώματός μου στο πιλάτες αλλά και στα εξειδικευμένα σεμινάρια για πιλάτες στην εγκυμοσύνη που παρακολούθησα και εγώ για να αναλαμβάνω τις μαθήτριές μου .

Θα σας δείξουμε λοιπόν ασκήσεις για όλο το σώμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι οποίες όμως μπορούν να γίνουν και από όσες δεν είστε εγκυούλες! Προσωπικά τις κάνω πολύ στο στούντιο μου στις μαθήτριες γιατί ενδυναμώνουν όλο το σώμα!

Σας αφήνω να δείτε το βίντεο και φυσικά περιμένω τις ερωτήσεις και τα μηνύματά σας!


Source: Pilates για την εγκυμοσύνη by Queen


Fit your life the easy way!

Περιμένω τα μηνύματά σας στο προσωπικό μου Instagram: maria_louiza_real και facebook: maria louiza vourou