Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω ότι αυτός ο κούκλος είναι δικός μου!

Μαρία Λουϊζα Βούρου
Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω ότι αυτός ο κούκλος είναι δικός μου!

Ήρθε η ώρα να σου μιλήσω για τον «μικρό μου πρίγκιπα»

Γεια σας αγαπημένες μου!!

Είναι γεγονός! Βρήκα επιτέλους λίγο χρόνο να γράψω και να μοιραστώ μαζί σας όλο αυτό που βιώνω τώρα που ο μικρός μου πρίγκιπας είναι κοντά μου!

Έγινα μανούλα στις 28 Σεπτεμβρίου όπως θα έχετε διαβάσει και έφερα στον κόσμο ένα αρκετά μεγάλο μωράκι θα έλεγα (!) 4.100 γεννήθηκε ο μπέμπης μου! Πώς χωρούσε μέσα στην κοιλίτσα μου απορώ! Είχα πάρει και λίγα κιλά (9μιση) οπότε δε φανταζόμουν ότι θα γεννούσα τόσο μεγάλο μωρό!

Προχωρήσαμε σε καισαρική τομή επειδή ήταν μεγάλος ο μπέμπης και η σωματοδομή μου δε βοηθούσε στο να βγει φυσιολογικά λόγω και αρκετά στενής λεκάνης , θα δυσκολευόταν το μωρό να βγει και δε θέλαμε να ρισκάρουμε να δημιουργηθούν άλλα προβλήματα.. Η απόφαση πάρθηκε τελευταία στιγμή καθώς είχαμε πει με το γιατρό μου , Dr Ιωάννη Δημητριάδη να πάμε για φυσιολογικό με τεχνητούς πόνους αλλά θα υπήρχε μεγάλη ταλαιπωρία και για τον μικρό και για εμένα.

Ευτυχώς όλα πήγαν τέλεια! Ένα υγιέστατο και πολύ δυνατό μωράκι ήρθε στην αγκαλιά μου αμέσως μόλις βγήκε από την κοιλίτσα μου και άρχισα να κλαίω από συγκίνηση!! Το πιο υπέροχο συναίσθημα που έχω νιώσει! Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω ότι αυτός ο κούκλος είναι δικός μου! Ναι είμαι μαμά κουκουβάγια (χιχι) αν και όσοι τον έχουν δει μου είπαν ότι είναι πολύ όμορφος!

IMG 20181022 WA0006

Πάμε τώρα λίγο στο πιο «ζόρικο» μέρος που οι μανούλες θα με καταλάβετε!

Επιστροφή στο σπίτι με το μωρό ! Εκεί που τον έβλεπα ήρεμο και ζεν στο μαιευτήριο ξαφνικά άρχισε ο γλυκός χαμός!

Φυσικά είμαι άυπνη όλες αυτές τις μέρες ! Επειδή είναι και μεγάλο μπεμπόνι θέλει να τρώει συνέχεια , οπότε ο θηλασμός είναι συχνός ! Τον θηλάζω αποκλειστικά, αν και πονάω αρκετές φορές το παλεύω γιατί θέλω να του δώσω όσο περισσότερο μητρικό γάλα μπορώ! Αλλά χωρίς να πιέζομαι! Καμία γυναίκα δεν πρέπει να πιέζεται στο κομμάτι αυτό! Και όσες δεν τα καταφέρνουν γιατί πονάνε ή δεν έχουν γάλα αρκετό και δίνουν συμπλήρωμα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!! Πολλές μανούλες δεν έχουν αρκετό να ταΐσουν τα παιδάκια τους , οπότε θα δώσουν συμπλήρωμα. Μη στεναχωριέστε το σημαντικό είναι να φάει το μωράκι!! Το να πιέζουμε το σώμα μας και το μωρό να μένει νηστικό δεν είναι λύση!

IMG 20181022 WA0007

Θα μου πείτε γιατί τα λέω αυτά.. Γιατί έχω ακούσει διάφορες θεωρίες για το ποια είναι «σωστή» μάνα και ποια όχι , ποια θηλάζει , ποια δίνει σκόνη γάλα , ποια γεννάει φυσιολογικά , ποια με καισαρική κλπ..Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε ένα χαρούμενο και υγιές μωρό και μια χαρούμενη και υγιή μανούλα!! Όλα τα υπόλοιπα θεωρίες/ λόγια δεν έχουν σημασία!

Πείτε μου όμως , είναι η ιδέα μου ή μεγαλώνουν πολύ γρήγορα;;

Κοντεύουμε 1 μήνα και ήδη νομίζω ότι έχει μεγαλώσει πολύ από την εικόνα που είχα του μωρού στο κρεβατάκι του μαιευτηρίου που μου τον έφερναν!Προσπαθώ να χαρώ την κάθε στιγμή όταν είναι ήσυχος και ήρεμος (γιατί είμαστε και λίγο γκρινιαρούληδες ) και τον φιλάω συνέχεια!!Σας αφήνω προς το παρόν γιατί μόλις ξύπνησε και θέλει να φάει ο φαγανούλης μου !

Σας φιλώ και τα λέμε στο επόμενο MLvlog !

Υ.Γ Σας χρωστάω συνταγές και κείμενο από το babyshower του μικρού για τα muffin Που έφτιαξα και το banana bread!

Υ.Γ2. Φυσικά και θα σας έχω και θέματα για διατροφή στο θηλασμό και στην περίοδο μετά την εγκυμοσύνη γιατί μου στέλνετε πολλά μηνύματα πως έχασα τα κιλά αλλά και πως δεν πήρα πολλά κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης!


Περιμένω τα μηνύματά σας στο προσωπικό μου Instagram: maria_louiza_real και facebook: maria louiza vourou