Ανάλαφρη πουτίγκα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη!

Μαρία Λουϊζα Βούρου
Ανάλαφρη πουτίγκα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη!

Ένα γλυκό που μπορείς να τρως χωρίς τύψεις και ενοχές.

Γεια σας και πάλι αγαπημένες μου!

Δύο μέρες έμειναν πριν την αλλαγή του χρόνου και ανυπομονούμε να δούμε τι θα μας φέρει η νέα χρόνια! Πάντα ο ίδιος ενθουσιασμός και χαρά καθώς περιμένουμε η καινούργια χρόνια να είναι ακόμα καλύτερη από αυτή που φεύγει !

Στο προηγούμενο μου άρθρο σας έδωσα τα tips μου για να μην ξεφύγουμε τις γιορτές! Σας άρεσε παρά πολύ καθώς έλαβα πολλά μηνύματα !

Σήμερα λοιπόν, όπως σας είχα υποσχεθεί, έχω μια συνταγή για φοβερή πουτίγκα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και λιπαρά ! Είναι μια πολύ ωραία πρόταση για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι που θα κάνει τη διαφορά! Μετά το φαγητό στο τραπέζι που πάντα είναι αρκετό , αυτή η πουτίγκα έρχεται να αλλάξει τη γεύση μας χωρίς όμως να μας βαρύνει περισσότερο. Ανάλαφρο γλυκό που θα το λατρέψετε ! Πολλές φορές εγώ το φτιάχνω στο σπίτι να υπάρχει για τις ώρες που θελουμε να φάμε κάτι γλυκό αλλά όχι βαρύ!

Απλή συνταγή με 5 υλικά!

  • 1/4 κούπας κακαο
  • 1/3 κούπας σπόροι chia ( τους βρίσκετε σε σούπερ μάρκετ και βιολογικά καταστήματα )
  • 2 κ.σ σιρόπι σφενδαμου
  • 1 κουπα γάλα καρύδας
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

Βάζουμε σε ένα μπολ το κακάο κοσκινισμένο μαζί με το γάλα και το χτυπάμε με μικρό μίξερ (όπως κάνουμε τον καφέ). Προσθέτουμε το σιρόπι, τη βανίλια και τέλος τους σπόρους chia. Τα χτυπάμε όλα μαζί και σκεπάζουμε το μπολ με μια διαφάνεια και τοποθετούμε στο ψυγείο!

IMG 20191230 WA0004

Εγώ το βάζω από το προηγούμενο βράδυ και το αφήνω. Την επόμενη μέρα μοιράζουμε την πουτίγκα σε μπολάκια και γαρνίρουμε με μούρα και τριμμένη καρύδα! Επίσης ταιριάζει και σαντιγί από πάνω!

Οι σπόροι chia έχουν την ικανότητα να απορροφούν μέχρι και 100 φορές το βάρος τους όποτε και έχουμε το αποτέλεσμα της πουτίγκα!

IMG 20191230 WA0002

Μια φανταστική συνταγή που σίγουρα θα σας αρέσει!

Σας φιλώ και τα λέμε στο επόμενο MLvlog!

Καλή Πρωτοχρονιά με υγεία και χαρές και αγαπημένους ανθρώπους δίπλα σας!

Fit your life the easy way !



ΥΓ: Περιμένω τα μηνύματά σας στο προσωπικό μου Instagram : maria_louiza_real και facebook : maria louiza vourou