Οι πιο έξυπνοι τρόποι για να αποφύγεις τη ζάχαρη

Μαρία Λουϊζα Βούρου
Οι πιο έξυπνοι τρόποι για να αποφύγεις τη ζάχαρη

Κι όμως έχεις αρκετές εναλλακτικές επιλογές!

Γεια σας και πάλι αγαπημένες μου,

Σήμερα ανοίγω κεφάλαιο «ζάχαρη». Ουπς! Μας τσιμπάει λίγο ε;

H αλήθεια είναι πως η άτιμη ζάχαρη όσο γλυκίζει και δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε γλυκούς πειρασμούς τόσο μας «φορτώνει» με θερμίδες και κυρίως κυτταρίτιδα ! Άλλο ένα ουπς . Εδώ τσιμπάει ακόμα περισσότερο!

Πολλές μπορεί να πιστεύετε ότι δεν καταναλώνω συχνά ζάχαρη και δεν τρώω γλυκά για να διατηρούμαι σε φόρμα . Εν μέρει έχετε δίκιο αλλά όχι απόλυτο. Φυσικά περιορίζω τη ζάχαρη, αλλά όχι καθόλου καθώς και εγώ κάνω τις ατασθαλίες μου.

Θα μοιραστώ μαζί σας μικρά τρικς που έχω για να περιορίσετε τη ζάχαρη χωρίς όμως να στερηθείτε αγαπημένες συνήθειες.

Ξεκινάμε λοιπόν!

  • Πρώτο και πιο σημαντικό. Εξαφανίζουμε από το ντουλάπι μας τη λευκή ζάχαρη. Αντικαθιστούμε με καστανή, με ζάχαρη καρύδας, σιρόπι αγάβης ή όποιο άλλο γλυκαντικό θέλουμε με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
  • Αν είσαι από τους τύπους που τους αρέσει να βάζουν ζάχαρη στον καφέ ή τσάι προτίμησε να είναι καστανή ή ζαχαρίνη και κυρίως προτίμησε να είναι ο πρωινός καφές ή τσαι αυτός που θα έχει τη γλυκαντική ουσία . Έτσι θα έχεις όλη την ημέρα να «κάψεις» τη γλυκαντική ουσία και θα σου δώσει και ένα προσωρινό boost για να ξεκινήσεις την ημέρα σου.( η ενέργεια από τη ζάχαρη αυξάνει απότομα τα επίπεδα γλυκόζης στο αιμα δίνοντας ενέργεια αλλά πέφτει και απότομα). Προσωπικά πάντα ο πρωινός μου καφές είναι μέτριος προς ολίγη με καστανή. Σαν μαμά με παιδί που ξυπνάει από το αξημέρωτο δε γίνεται να μην πιω ένα πρωινό καφέ με λίγη ζάχαρη .Αν πίνεις και άλλους καφέδες μέσα στην ημέρα ή τσαι προτίμησε να είναι σκέτοι.
  • Έχε πάντα μαζί σου λίγη μαύρη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο ή ένα ελαφρύ γλυκάκι ή μπάρα που μπορεί να έχει φτιάξει εσύ. Θα γλυτώσεις από το να πέσεις στην παγίδα να αγοράσεις κάποιο έτοιμο και σίγουρα πιο παχυντικό γλυκό την ώρα που θα σε πιάσει αυτή η ακαταμάχητη λιγούρα για γλυκό.
  • Δοκίμασε κάποιες μέρες το πρωινό σου να είναι «γλυκό». Δεν εννοώ να πάστα ή τούρτα αλλά μπορεί να είναι ένα banana cake με μέλι ή pancakes με κάποιο άλειμμα από βούτυρο ξηρών καρπων ή κάποιο porridge με κακάο ή smoothie. Έτσι θα δώσεις στο οργανισμό σου το «γλυκό» που ζητάει από νωρίς , θα έχεις χρόνο να κάψεις τις θερμίδες, θα έχεις ενέργεια και θα σε γλυτώσει από άσκοπο τσιμπολόγημα.
mlvvvvv
  • Επίτρεψε στον εαυτό σου να φάει το γλυκό που θέλει όταν το θέλει. Φυσικά μιλάμε σε λογικά πλαίσια. Γιατί αν πιέζεις διαρκώς τον οργανισμό σου να μην τρώει γλυκά το μόνο που θα πετύχεις είναι ένα τεράστιο στερητικό σύνδρομο και μετά επι μέρες θα θές να τρώς από παγωτά , πάστες και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς (το έχω πάθει παλαιότερα μετά από αρκετές μέρες χωρίς γλυκό και τελικά επί 3 μέρες έτρωγα μόνο γλυκά όλη μέρα).
mlvvv copy

Αυτά είναι κάποια βασικά ας πούμε τρικς που εφαρμόζω στην καθημερινότητά μου για να μπορώ να απολαμβάνω χωρίς να στερούμαι και να μου δημιουργείται κακή διάθεση. Γιατί η διαρκής στέρηση ή αντίστοιχα η υπερκατανάλωση ορισμένων τροφών και ιδιαίτερα γλυκών μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε κατάθλιψη.

Θυμηθείτε να ακούτε το σώμα σας και κυρίως να το αγαπάτε.

Σας φιλώ και τα λέμε στο επόμενο MLvlog

Fit your life the easy way

YΓ. Περιμένω τα μηνύματά σας στο προσωπικό μου προφιλ στο Instagram:maria_louiza_real και facebook: maria Louiza vourou