Χάλασε το φερμουάρ; Τα πιο εύκολα tips για να το επισκευάσεις μόνη σου ότι και αν έχει πάθει

Χάλασε το φερμουάρ; Τα πιο εύκολα tips για να το επισκευάσεις μόνη σου ότι και αν έχει πάθει
Photo Credit: Valentina Valdinoci/IMAXTREE.COM

Fashion emergencies: Επειδή αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες, δες τις πιο εύκολες συμβουλές για να φτιάξεις το φερμουάρ σου επί τόπου.

Ας μην ψάξουμε τα πώς, τι και γιατί. Έχει συμβεί σε όλες μας. Να έχεις βγει ή να ετοιμάζεσαι να βγεις ή ακόμη χειρότερα να είσαι σε κάποια δουλειά και να χαλάσει το φερμουάρ σου. Είτε αυτό σημαίνει ότι δεν θα ανεβαίνει, είτε ότι θα έχει κολλήσει, είτε ότι θα ανοίξει ξαφνικά χωρίς να μπορείς να κάνεις τίποτα. Ε, λοιπόν, μπορείς. Φτάνει να ακολουθήσεις τα παρακάτω hacks που θα σώσουν την κατάσταση εκείνη τη μέρα που όλα θα έχουν πάει στραβά.

Styling tip: Αυτός είναι ο πιο απλός τρόπος να φορέσεις τα prints το χειμώνα

ZIPPER-(5).jpg

Γενικά η υπόθεση φερμουάρ είναι αρκετά περίπλοκη αρχικά γιατί θα πρέπει να καταλάβεις τι έχει συμβεί και χάλασε. Οπότε ξεκινάμε μαζί βήμα-βήμα.

Κολλημένο φερμουάρ: Το να μην ανεβαίνει ή να μην κατεβαίνει ένα φερμουάρ έχει συμβεί σε όλες μας. Πάρε, λοιπόν, ένα καλοξυμένο μολύβι και τρίψε τη μύτη του πάνω στα δοντάκια του φερμουάρ. Αν δεν έχεις μολύβι μπορείς να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά λίγη βαζελίνη ή ελαιόλαδο πάνω σε μια μπατονέτα και το πρόβλημα θα έχει λυθέι στο λεπτό.

Το φερμουάρ που ανοίγει στη μέση: Είναι για τους περισσότερους το πιο περίεργο πράγμα σε σχέση με ένα φερμουάρ και θεωρούν συνήθως ότι απλώς πρέπει να περάξουν το εν λόγω ρούχο. Όχι, φυσικά. Η πιο συνηθισμένη αιτία είναι απλώς ότι ένα δοντάκι έχει καταστραφεί ή υποχωρήσει προς τα μέσα. Άνοιξε το φερμουάρ τελείως και προσπάθησε να το ισιώσεις. Μια μικρή πένσα είναι ιδανική. Στη συνέχεια, βάλε σε ίσια τροχιά και τον οδηγό του και είναι έτοιμο!

Το φερμουάρ που κατεβαίνει: Είναι το πιο συνηθισμένο πρόβλημα στα τζιν παντελόνια. Αν, λοιπόν, είσαι έξω και δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις η απάντηση είναι απλή. Πάρε ένα από τα κρικάκια που έχεις στα κλειδιά σου, πέρασε το στη λαβή του φερμουάρ και από εκεί στερέωσε το στο κουμπί του παντελονιού. Το παντελόνι θα κουμπώσει από πάνω του οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει ξανά.

Δες όλα τα tips στο παρακάτω video: