Το τζιν φόρεμα θα είναι το hero piece της φετινής άνοιξης και θα φέρει retro αέρα στα σύνολά μας

Ναταλία Κατσακιώρη
Το τζιν φόρεμα θα είναι το hero piece της φετινής άνοιξης και θα φέρει retro αέρα στα σύνολά μας
Photo Credit: Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Το φόρεμα που θα βλέπεις παντού αυτή την άνοιξη είναι το τζιν και το στυλ του θα έχει κάτι από τα παλιά.

Η λατρεία μου για τα τζιν φορέματα ξεκίνησε πίσω στο μακρινό 2010, όταν η Stella McCartney είχε τότε δημιουργήσει ένα ρομαντικό τζιν φόρεμα, με λεπτές τιράντες και κουμπιά, για την ανοιξιάτικη/καλοκαιρινή της συλλογή. Ήταν τότε που τα button down φορέματα έκαναν την εμφάνιση τους στα casual chic σύνολα μας και δημιούργησαν τη δική τους σχολή, βάζοντας το τζιν φόρεμα στο χάρτι. Γιατί μέχρι τότε τα denim φορέματα ήταν κυρίως ένα retro item, που βλέπαμε σε φωτογραφίες από τη δεκαετία του 1970, με σκληρούς γιακάδες και πιέτες στη φούστα.

denim_dress-(4).jpg

Από τα 00s και μετά είδαμε και μία νέα ποιότητα στα τζιν φορέματα, τα μαλακά denim υφάσματα, τα οποία δημιούργησαν κάθε είδους φόρεμα για τις pop stars της εποχής με την Britney Spears να είναι φυσικά η απόλυτη «θεά» των total denim looks. Το τζιν φόρεμα, λοιπόν, μπαίνει σιγά-σιγά και στη φετινή, ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα μας και συνδυάζει και τις δύο επιρροές. Τη retro, cool γραμμή των 70s, αλλά και την edgy πλευρά της δεκαετίας του 2000 με τις maxi γραμμές, τα ξεβάμματα και τα ξέφτια.

Πέντε styling tips για να ανανεώσεις ανέξοδα τον τρόπο που ντύνεσαι την άνοιξη

https://www.instagram.com/p/CpswHxWIbje

Το τζιν φόρεμα είναι το κομμάτι που λείπει από την ανοιξιάτικη ντουλάπα σου.

Το θέμα τζιν φόρεμα προσφέρει σε όλες μας ακριβώς την ίδια ελευθερία που έχουμε και με τα τζιν παντελόνια μας. Μπορείς δηλαδή να βρεις το σχέδιο εκείνο, αλλά και το fit, που ταιριάζει στο δικό σου στυλ και χαρακτήρα. Ξεκινάμε με τα στενά, maxi φορέματα της Magda Butrym, όπου η θηλυκότητα είναι το πρώτο πράγμα που ξεχωρίζει. Περνάμε στα Y2K σχέδια των Blumarine και KNWLS, για όσες αποφάσισαν να ακολουθήσουν το vibe Britney Spears, ενώ θα έχουμε πάντα και τις εντυπωσιακές tailored εκδοχές του denim από οίκους όπως ο Christian Dior και Alexander McQueen.

https://www.instagram.com/p/Cj3TVGoO2k3

Yπάρχουν, πάντα και οι πιο ιδιαίτερες επιλογές, όπως το τζιν φόρεμα του οίκου Loewe, που ενώνει μία τζιν φούστα με ένα ελαστικό top στο πάνω μέρος. Αυτό για όσες δεν αγαπούν το total denim look. Όποιο και αν είναι το στυλ σου, ένα είναι το σίγουρο, ότι το τζιν φόρεμα είναι το hero piece της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας και μια ματιά στην παρακάτω gallery θα σε πείσει.