Το Atelier Jolie είναι το νέο επιχειρηματικό βήμα της Angelina Jolie που μπαίνει στο χώρο της μόδας

Ναταλία Κατσακιώρη
Το Atelier Jolie είναι το νέο επιχειρηματικό βήμα της Angelina Jolie που μπαίνει στο χώρο της μόδας

(AP Photo/Domenico Stinellis)

AP

Η Angelina Jolie αποφάσισε να κάνει το ντεμπούτο της και στη μόδα, δημιουργώντας μία εταιρία που έχει ως στόχο την υποστήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων. 

Είναι μία είδηση που άρχισε να κάνει το γύρο του διαδικτύου από εχθές το βράδυ και σίγουρα δεν την περιμέναμε. Η Angelina Jolie ανακοίνωσε τη δημιουργία του προσωπικού της brand, με τίτλο Atelier Jolie και από χθες έχει και το δικό του επίσημο Instagram account, οπότε μπορούμε όλοι μας να δούμε και το λογότυπο του νέου fashion brand, που θα μας απασχολήσει από το επερχόμενο φθινόπωρο, όταν και σύμφωνα με την ανακοίνωση αναμένουμε την πρώτη του συλλογή. Πώς, όμως, μία γυναίκα που έχει συνδέσει το όνομά της με περιβαλλοντικές οργανώσεις και είναι πρώην πρέσβειρα καλής θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών, έχοντας βοηθήσει σημαντικά στο προσφυγικό ζήτημα, αποφάσισε να μπει σε μία από τις πιο αμφιλεγόμενες βιομηχανίες του κόσμου;

Los Angeles Premiere of

(Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Invision

Γιατί η μόδα είναι σίγουρα ένας από τους μεγαλύτερους ρυπαντές του πλανήτη και οι συνθήκες εργασίας των ανθρώπων που βρίσκονται στην υπηρεσία των κολοσσών της μόδας, δεν είναι αποδεδειγμένα και οι καλύτερες, με κάποιες να έχουν φτάσει στο σημείο της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτοί είναι στην πραγματικότητα οι λόγοι, που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, αφού από την πρώτη της ανακοίνωση φαίνεται πως αυτό το brand θα έχει ένα τελείως διαφορετικό πρόσημο λειτουργίας.

Κάννες 2023:Η Viola Davis εντυπωσίασε με ολόλευκη δημιουργία Valentino -Τα stylish looks της βραδιάς

https://www.instagram.com/p/CsWTgP1JJuO

Το Atelier Jolie έρχεται να δώσει ίσες ευκαιρίες εργασίας στο χώρο της μόδας.

«Το Atelier Jolie θέλει να ενωθεί με όλους αυτούς που προσπαθούν να εκδημοκρατίσουν τη βιομηχανία της μόδας, επιτρέποντας στους πελάτες να έχουν πρόσβαση σε μια συλλογικότητα αναδυόμενων σχεδιαστών και κορυφαίων τεχνιτών. Θα υπάρχει, επίσης, μια περιεκτική διαδικτυακή πηγή για την εύρεση κατασκευαστών ενδυμάτων, χρησιμοποιώντας υλικά σε stock ή vintage υλικά για τη δημιουργία μοναδικών κομματιώ,ν που ενσωματώνουν την προσωπική δημιουργικότητα». Αυτό ήταν το μανιφέστο του label με την founder Angelina Jolie να δηλώνει: «Θέλω να χτίσω ένα μέρος για δημιουργικούς ανθρώπους, όπου θα συνεργάζονται με μια εξειδικευμένη και ποικιλόμορφη οικογένεια ειδικών ραπτών και τεχνιτών από όλο τον κόσμο. Ένα μέρος για να διασκεδάζουν. Για να μπορούν να δημιουργούν τα δικά τους σχέδια με απόλυτη ελευθερία».

https://www.instagram.com/p/CsWTle9J2Nc

Με άλλα λόγια πρόκειται για ένα διαφορετικό fashion brand, όπου οι θέσεις εργασίας θα καλυφθούν σύμφωνα με τη Jolie, από πρόσφυγες και εργαζόμενους από άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, και οι προσλήψεις σε όλες τις θέσεις θα γίνουν μόνο με βάση τα προσόντα του κάθε ανθρώπου. Επίσης, τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι από stock ή vintage πρώτες ύλες που υπάρχουν σε αφθονία στον πλανήτη μας. Περιμένουμε την πρώτη τους συλλογή.