Copenhagen Fashion Week: Τα Scandi girls μας έδειξαν τα 15 καλύτερα φθινοπωρινά σύνολα για την πόλη

Ναταλία Κατσακιώρη
Copenhagen Fashion Week: Τα Scandi girls μας έδειξαν τα 15 καλύτερα φθινοπωρινά σύνολα για την πόλη
Photo Credit: Valentina Valdinoci / launchmetrics.com/spotlight

Η πρώτη έμπνευση από το street style της Κοπεγχάγης, έφερε τη μυρωδιά του φθινοπώρου.

Ξέρω ότι είμαστε μόλις λίγες μέρες πριν το Δεκαπενταύγουστο και ότι μάλλον το μόνο που σκέφτεσαι είναι ότι το πώς θα πας στην παραλία και θα κανεις τη βουτιά σου. Οπότε το μαγιό είναι το μόνο που θα θέλεις να φορέσεις πάνω σου αυτή τη στιγμή. Άντε και ένα παρεό. Με συγχωρείς, λοιπόν, που θα αναγκαστώ να σε προσγειώσω απότομα, αλλά η Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης έρχεται να μας θυμίσει ότι μόλις σε δεκαπέντε περίπου μέρες θα μπούμε στον πρώτο μήνα του φθινοπώρου, οπότε καλό θα ήταν να αρχίσουμε να μπαίνουμε παράλληλα και σε fashion mood μεταβατικού ντυσίματος.

Προσωπικά, θεωρώ το φθινόπωρο -όπως και την άνοιξη- την ιδανική εποχή για να ντυθεί κανείς stylish στην πόλη, και αυτό γιατί η θερμοκρασία είναι ιδανική, ενώ παράλληλα το mix and match γίνεται πιο edgy και ακραίο από ποτέ. Και όλο το fashion crowd που βρέθηκε στους δρόμους της Κοπεγχάγης αυτές τις μέρες το πήγε ένα βήμα περαπέρα.

copenhagen_streetstyle-(12).jpg

Ο οίκος Ganni έφερε το AI και τη βιωσιμότητα στο ίδιο catwalk στην νέα του SS24 συλλογή

Ο καιρός φυσικά στη Δανία είναι ήδη φθινοπωρινός, εδώ και αρκετές μέρες, με εμάς που πήραμε τις πρώτες street style λήψεις των φωτογράφων να φανταζόμαστε κατά κάποιο τρόπο σκηνές από τα προσεχώς. Και ως ένα άτομο που δεν είμαι καθόλου του καλοκαιριού -ναι, υπάρχουμε και εμείς- λάτρεψα το κάθε ένα look που είδα και με έφερε ακόμη πιο κοντά στις fall τάσεις, τις οποίες θα έχουμε και εμείς την ευκαιρία να δοκιμάσουμε σε λίγο. Τα πανωφόρια εξακολουθούν να είναι το απόλυτο φετίχ των scandi girls με το δέρμα, το vinyl και το denim να είναι τα πιο επίκαιρα υλικά. Φυσικά, υπάρχουν πάντα τα σακάκια σε oversized γραμμή να μας θυμίζουν σε ποια μητρόπολη βρισκόμαστε, όπως και τα ενδιαφέροντα παπούτσια, που ακροβατούν ανάμεσα στα πέδιλα, τα sneakers αλλά και τις μπότες.

copenhagen_streetstyle-(20).jpg

Τα 15 σύνολα που ξεχωρίσαμε για σένα παρακάτω θα σε κάνουν να αφήσεις για λίγο την πετσέτα και το βιβλίο σου και να μπεις σε φθινοπωρινή διάθεση. Fall mood on!

15 street style looks από την Κοπεγχάγη: