Madwalk 2023: Βιωσιμότητα, λάμψη & νέοι Έλληνες designers έστησαν ένα show αφιερωμένο στις γυναίκες

Ναταλία Κατσακιώρη
Madwalk 2023: Βιωσιμότητα, λάμψη & νέοι Έλληνες designers έστησαν ένα show αφιερωμένο στις γυναίκες

Μια βραδιά που γιόρτασε τη μόδα όπως της αξίζει. Έχοντας τη γυναικεία ομορφιά στο επίκεντρο.

Πού βρίσκεται η ελληνική μόδα σήμερα; Τι έχουν να μας πουν οι Έλληνες σχεδιαστές και τι γίνεται με όλους αυτούς τους νέους designers με τα ολοκαίνουργια brands τους, που προσπαθούν να μας διηγηθούν την ιστορία τους;

Στα χθεσινοβραδινά Madwalk 2023 είδαμε όλα όσα «έπρεπε» να δούμε στο stage και φύγαμε με ένα αίσθημα μαγείας. Όχι μόνο λόγω των άκρως εντυπωσιακών acts που έβαλαν κυριολεκτικά φωτιά στο stage, αλλά λόγω όλων αυτών των γυναικών που περπάτησαν στο catwalk και γιόρτασαν τη μοναδικότητά τους. Just like that! Χωρίς προσποιήσεις και στερεότυπα.

Madwalk 2023: Οι κορυφαίες εμφανίσεις της βραδιάς που κέρδισαν το κόκκινο χαλί

Όλα όσα είδαμε και ζήσαμε στο Madwalk 2023.

Ο Βασίλης Ζούλιας και ο Περικλής Κονδυλάτος με τη γνωστή τους elegant yet glam παρουσία μας ταξίδεψαν σε ένα ανοιξιάτικο, βασιλικό breakfast γεμάτο ταφτάδες, τεράστια καπέλα και επιβλητικά αξεσουάρ, floral φορέματα και μοναδικά 60s και 70s shapes, που χαρακτηρίζουν το atelier Zoulias.

evelynkazantzoglou_1700518937_3240510204531478354_14635742.jpg

Στο video που ακολουθεί θα δεις ένα απόσπασμα από την εντυπωσιακή συλλογή.

Ανάμεσα στους κορυφαίους Έλληνες σχεδιαστές που απολαύσαμε χθες ήταν και η Celia Kritharioti, που μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε από κοντά την Haute Couture συλλογή της, η οποία παρουσιάστηκε στο Παρίσι λίγους μήνες νωρίτερα με τα κεντημένα κρύσταλλα και τους ημιπολύτιμους λίθους να επιβεβαιώνουν την αξεπέραστη δεξιοτεχνία του πιο γνωστού ίσως ελληνικού haute couture atelier.

https://www.instagram.com/reel/Cz6BCO-quT9/

Με το brand της 5226 Celia Kritharioti η ίδια θέλησε να γιορτάσει αυτή τη μοναδική γενιά των Ελληνίδων, τη Gen Z και Gen X, ανεβάζοντας στο catwalk έφηβα κορίτσια που περπάτησαν με τα ρούχα της συλλογής και έκλεισαν το act όπως του άξιζε: με τραγούδι και χορό on stage.

https://www.instagram.com/p/Cz4S4dgLFJA/

Ο Vrettos Vrettakos σε μια σύμπραξη με τον κορυφαίο Έλληνα star, μιλάμε φυσικά για το Σάκη Ρουβά, πήγε το glam σε άλλο επίπεδο, παρουσιάζοντας μια συλλογή με τα signature sparkly items για τα οποία έχει γίνει διάσημος και στο εξωτερικό με stars όπως η Jennifer Lopez και η Beyonce να επιλέγουν ρούχα του. Ολόσωμες φόρμες, maxi φορέματα με cut outs και λαμπερά blazers ντύθηκαν με τις πιο glossy αποχρώσεις της σεζόν.

https://www.instagram.com/reel/Cz5nVyNIE0M/

Η Ελένη Καββάδα και το brand της 240791 επέστρεψαν στα Madwalk μετά από το ντεμπούτο της λίγα χρόνια πριν, επιλέγοντας ξανά μια συνεργασία με την ανατρεπτική Τάμτα. Το act της θέλησε να παρουσιάσει μια άλλη πλευρά της θηλυκότητας, τη μητρότητα και το πόσο δύσκολο είναι τελικά να είσαι γυναίκα. Τα τεράστια 3D δημιουργήματά της, που μοιάζουν περισσότερο με μουσειακά καλλιτεχνήματα στήθηκαν πάνω στο catwalk και απέδειξαν όπως δήλωσε και η ίδια πώς ένα ταλαντούχος σχεδιαστής μπορεί να κάνει πράξη ότι και αν φαντάζεται το μυαλό του.

Από τη βραδιά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα αγαπημένα brands των Genzers όπως η Adidas Originals, που ξεσήκωσε με το vibe της το κοινό, το σχεδιαστικό δίδυμο των Dante, που ήταν και η μοναδική αμιγώς ανδρική συμμετοχή με το εφευρετικό tailoring στο επίκεντρο. Ένα από τα πιο δυνατά highlights της βραδιάς ήταν φυσικά η παρουσία των zero waste brands στο stage, με μία μικρή παρουσίαση της δουλειάς των σχεδιαστών που συμμετείχαν, οι οποίοι κατάφεραν και πάλι να ανοίξουν το σημαντικό θέμα της βιωσιμότητας στη μόδα.

Γιατί η βιώσιμη μόδα υπάρχει και αναπτύσσεται και στη χώρα μας, και είναι εδώ για να μας θυμίσει την ευθύνη μας απέναντι στο περιβάλλον. Το brand XXLove παρουσίασε μια αμιγώς curvy συλλογή και γέμισε το catwalk με μοναδικές, πανέμορφες γυναίκες με plus size και curvy σωματότυπο, που ξεσήκωσαν το κοινό, καθώς ο Θοδωρής Μαραντίνης και η Κατερίνα Παπουτσάκη μας τραγουδούσαν την «Ανισόπεδη Ντίσκο».

Φεύγοντας εχθές το βράδυ από τα Madwalk 2023 νιώσαμε όλοι γεμάτοι. Γεμάτοι από μόδα, και μάλιστα ελληνική μόδα, μουσική, αλλά και ομορφιά. Κάθε είδους, κάθε ηλικίας και κάθε σωματότυπου. Γιατί η μόδα έχει γίνει επιτέλους ένας ασφαλής χώρος έκφρασης για όλους εκείνους τους δημιουργικούς ανθρώπους, που θέλουν να είναι ο εαυτός τους και αγαπούν τις γυναίκες χωρίς στερεότυπα και στεγανά. Η ιδιοφυής φύση τους εξάλλου είναι αρκετή. Ας βρίσκουμε κάθε χρόνο έναν τόσο όμορφο τρόπο να τις γιορτάζουμε πάντα παρέα με τους κορυφαίους Έλληνες σχεδιαστές και λίγη καλή μουσική.

Πηγή κεντρικής: madtv