Κεφάλαιο φούστες: Τα 5 σχέδια που θα κυριαρχήσουν στις τάσεις του 2024

Ναταλία Κατσακιώρη
Κεφάλαιο φούστες: Τα 5 σχέδια που θα κυριαρχήσουν στις τάσεις του 2024

Οι φούστες που θα φοράμε στο repeat μέσα στο χειμώνα. 

Θηλυκή επανάσταση. Αυτό τον τίτλο θα έβαζα στη μανία που έχει δημιουργηθεί με τις φούστες τις τελευταίες σεζόν. Οι φούστες ήταν πάντα μέσα στα αγαπημένα γυναικεία items, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν τις επιλέγαμε τόσο συχνά στην καθημερινότητά μας, όπως γίνεται τα τελευταία περίπου δύο χρόνια, που έχουν κυριολεκτικά κατακλύσει τους δρόμους της πόλης. Συνδυασμένες με μπότες και μποτάκια, γόβες και strappy σανδάλια, sneakers και loafers πήραν επιτέλους τη θέση που τους αξίζει.

skirts_2024-(3).jpg

Σίγουρα η mini, μαύρη φούστα είναι το απόλυτα διαχρονικό passe par tout, το ίδιο και η floral midi φούστα που ακολουθεί το french chic style, αλλά και η τζιν midi εκδοχή της. Το 2024, όμως, πάμε λίγο να διανθίσουμε την «παλέτα» μας και να παίξουμε με τα νέα shapes που είδαμε στα Fall/Winter catwalks του 2023/2024.

Styling tricks: 4 τρόποι που οι Γαλλίδες κάνουν τα looks τους να ξεχωρίζουν το χειμώνα

Οι 5 φούστες που θα κυριαρχήσουν στην γκαρνταρόμπα του 2024.

Μαύρη pencil φούστα

Είναι ένα σχέδιο που φορούσαμε με μανία στα late 00s. Οι πιο παλιές θα το θυμάστε. Θα επιστρέψει και φέτος αλλά σε μία πιο minimal εκδοχή, με γεωμετρικές αναφορές και ένα ιδιαίτερο μήκος ανάμεσα σε midi και maxi. Είναι ιδανική για να τη συνδυάσουμε με σύγχρονα, cropped μπουφανάκια, όπως τις παρουσίασε και ο οίκος Prada.

Prada-F23-044.jpg

PRADA FW 23/24

Metallics

Το ότι οι λάμψεις και τα ιδιαίτερα, πολυτελή υφάσματα είναι μεγάλη τάση το έχεις σίγουρα αντιληφθεί ήδη. Η μανία των shiny υλικών θα συνεχιστεί, είτε μιλάμε για vinyls, είτε για υλικά επενδυμένα με strass και glitter.

Dolce-e-Gabb-F23-022.jpg

DOLCE&GABBANA FW 23/24

Slit skirt

Το vibe έρχεται και πάλι από το αξεπέραστο working girl των 80s. Στενή και ψηλόμεση, με sexy σκίσιμο μπροστά στα πόδια η slit skirt είναι μια επιλογή που θα ξεχωρίσει, αν και στην ουσία μιλάμε για ένα διαχρονικό σχέδιο, που ίσως ανακαλύψεις και στη ντουλάπα της μαμάς σου. Το pinstripe μοτίβο που πρότεινε ο οίκος Saint Laurent είναι ότι πιο chic.

Saint-Laurent-F23-010.jpg

SAINT LAURENT FW 23/24

Burgundy vibes

Είναι ένα χρώμα που ξεκίνησε να επανέρχεται κυρίως μέσα από τον οίκο Gucci και Bottega Veneta. Η Gucci Ancora collection του Sabato De Sarno έρχεται απλώς να επιβεβαιώσει το νέο αγαπημένο μας χρώμα. Μια mini φούστα σε απλό πατρόν είναι τέλεια για να υιοθετήσεις την τάση.

Gucci-F23-014.jpg

GUCCI FW 23/24

Modern mermaid

Οι αντιθέσεις κυριαρχούν πλέομν στις τάσεις της σεζόν. Micromini vs ultra maxi. Έτσι και η φούστα «γοργόνα» θα ακολουθήσει τις ακραίες απόψεις της μόδας και θα φτάσει μέχρι το πάτωμα. Σίγουρα δεν είναι το πιο εύκολο σχέδιο για να φορεθεί σε καθημερινή βάση, αλλά αξίζει να τη δοκιμάσεις με ψηλοτάκουνε μπότες και ένα 00s sheer τοπάκι.

Kors-F23-035.jpg

Michael Kors FW 23/24