Métiers d'art 2021/22: Το show της Chanel που προσεγγίζει το casual με όρους Haute Couture

Διονυσία Καλαποθαράκου
Métiers d'art 2021/22: Το show της Chanel που προσεγγίζει το casual με όρους Haute Couture

H πιο νεανική συλλογή του εμβληματικού, γαλλικού Οίκου Μόδας παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στο «Le19M».

Στον «Le19M», σε έναν τεράστιο χώρο που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ruby Ricciotti ειδικά για το show Chanel, παρουσίασε χθες το βράδυ ο εμβληματικό, γαλλικός Οίκος Μόδας τη συλλογή του «Métiers d'art 2021/22». Το location, εκτός από ατμοσφαιρικό, είναι και επηρεασμένο από το νούμερο «19», το 19ο διαμέρισμα του Παρισιού και έναν από τους αγαπημένους αριθμούς της Gabrielle Chanel.

chanel 2021 dec

«Είναι ένας τεράστιος, πολύ ανοιχτός χώρος, με μια πρόσοψη στολισμένη με νήματα από λευκό σκυρόδεμα, έναν κήπο με όμορφα μονοπάτια και μια μεγάλη γκαλερί όπου θα πραγματοποιούνται επίσης εκθέσεις», εξηγεί η Kαλλιτεχνική Διευθύντρια του Οίκου, Virginie Viard.


https://www.instagram.com/p/CXL_rDSKbL2


«Ζήτησα από τον χορογράφο, Dimitri Chamblas, να χορογραφήσει την ταινία που παρουσιάστηκε πριν το catwalk. Το κουτί της πρόσκλησης περιλαμβάνει μια συλλογή από κομμάτια των ράπερ Claude MC Solaar και Abd Al Malik, και κείμενα συγγραφέων όπως η Sarah Chiche, η Anne Berest και η Nina Bouraoui, που διηγούνται την ιστορία για τους υποθετικούς κατοίκους του Maisons d’art που κατοικούν στο le19M. Υπάρχει επίσης μια σειρά από καρτ ποστάλ με εικόνες κινουμένων σχεδίων που δημιούργησε ειδικά για την επίδειξη η REMEMBERS. Ήθελα κάθε μοντέλο, σχεδιασμένο από διαφορετικό εικονογράφο, να αντιπροσωπεύει ένα από τα look της Maisons d’art και να εξελίσσεται σε μια μικρή ιστορία εμπνευσμένη από ένα σύνολο HANEL. Ήθελα να απεικονίσω κάθε outfit όσο το δυνατόν καλύτερα, αλλά και με ένα twist», εξήγησε η Viard.



The Collection

chanel 1

H Métiers d'art είναι μία συλλογή εκλεπτυσμένη, αλλά και πανοικουμενική, που πιστεύει στην συμπερίληψη και αντιπροσωπεύει πολλές διαφορετικές γυναίκες σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη. Έχει tweed jackets με μανίκια από φούτερ, jeans, matching sets με κεντήματα σε στυλ γκράφιτι, oversized πλεκτά σε μοβ και royal blue, βερμούδες αλλά και ψηλόμεσα σατέν παντελόνια και casual παλτό. Πολλά από τα κεντήματα που βλέπουμε πάνω στα ρούχα είναι εμπνευσμένα από τη δομή του ίδιου του κτιρίου «Le19M», ενώ στα αξεσουάρ ξεχωρίζουν για ακόμα μία χρονιά οι δίχρωμες μπεζ και μαύρες Mary-Janes γόβες με στολισμένες μεγάλες πέρλες στο πάνω μέρος τους και τα μακριά δερμάτινα γάντια που φορούσαν πολλά από τα μοντέλα κάτω από το layering βραχιολιών.

Chanel Cruise 21/22: Mια συλλογή επηρεασμένη από ταινία του Cocteau αναβαθμίζει τα ασπρόμαυρα looks

Μία συλλογή που φλέρταρε περισσότερο από όλες τις προηγούμενες με το casual και το streetwear, έφερε μία ανάσα φρεσκάδας και ανανέωσης στο κλασικό DNA του Οίκου. Μαζί με το νέο χώρο η Chanel άνοιξε και νέους ορίζοντες μεγαλώνοντας το ηλικιακό range του κοινού της και αυτό είναι εξέλιξη. Δημιουργική και επιχειρηματική.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οδηγός Αγοράς: 10 φορέματα με χρώμα που θα σε βάλουν σε mood εορτών

Ο Άγγελος Μπράτης σχεδίασε μία συλλογή με τα πιο κομψά basics της σεζόν, αποκλειστικά για το GNTM 4

Party season is on: Τα πιο εντυπωσιακά looks για να πας σε πάρτι τις γιορτινές μέρες