Το K.AND.Jewel είναι ένα brand κοσμημάτων με ξεχωριστό signature style

Ναταλία Κατσακιώρη
Το K.AND.Jewel είναι ένα brand κοσμημάτων με ξεχωριστό signature style

Η Κατερίνα Ανδριγιαννάκη δημιουργεί μοναδικά items με γνώμονα την υψηλή ποιότητα και τη μοναδικότητα της κατασκευής. 

Δεν συναντάς συχνά brand κοσμημάτων που να έχουν ένα ισχυρό DNA. Σχεδιαστές, δηλαδή, που να μπορούν να ξεχωρίσουν σε έναν τόσο δύσκολο χώρο με τη μοναδικότητα των έργων τους. Γιατί τα κοσμήματα είναι λίγο πιο κοντά στην τέχνη, με την καθαρή έννοια, γιατί ο σχεδιασμός τους και το πρακτικό κομμάτι της κατασκευής τους πλησιάζει τη γλυπτική και το design. Όταν, λοιπόν, έχεις δημιουργήσει signature items, που αποκτούν μεγάλη ζήτηση και γίνονται από μόνα τους trend και αγαπημένα πολλών celebrities, αυτό σημαίνει ότι κάτι το μοναδικό τα έχει κάνει να ξεχωρίσουν.

4.jpg

Η κυρία Κατερίνα Ανδριγιαννάκη ξεκίνησε να ασχολείται με το κόσμημα μέσα από ένα μικρό εργαστήριο που είχε στη διάθεσή της από τον σύζυγό της, καταφέρνοντας σήμερα να έχει δημιουργήσει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brand κοσμημάτων στη χώρα μας, το K.AND.JEWEL, εξαπλώνοντας τη φήμη της και στο εξωτερικό. Φέτος, η ίδια θα πάρει μέρος με δίκη της παρουσία στην διεθνή έκθεση μόδας Preemiere Classe για δέκατη συνεχόμενη φορά, η οποία γίνεται σε συνδυασμό με το Paris Fashion Week. Buyers από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα σχέδια και τη φαντατσική συλλογή του K.AND.JEWEL, καθώς μετά από τόσα χρόνια οι πελάτες του brand μοιράζονται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις αλλά και στην Αμερική, την Κορέα. την Ταϊβαν και την Ιαπωνία.

5.jpg

Εμείς μιλήσαμε με την κυρία Κατερίνα Ανδριγιαννάκη για την έμπνευση πίσω από την κάθε της νέα συλλογή, τα αγαπημένα της υλικά, αλλά και την ιστορία των signature δαχτυλιδιών της, που είναι και το απόλυτο best seller των συλλογών της.

Η Κατερίνα Ανδριγιαννάκη στο Queen.gr.

Πώς ξεκίνησε το ταξίδι σας στη δημιουργία κοσμημάτων; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να αγαπήσετε την όλη διαδικασία και τελικά να δραστηριοποιηθείτε σε αυτό;

Το δημιουργικό μου ταξίδι στο σχεδιασμό κοσμημάτων ξεκίνησε μέσω του εργαστηρίου που είχε τότε ο σύζυγος μου στην παλιά πόλη των Χανίων. Ήταν ένας πολύ μικρός χώρος, φτιαγμένος με αγάπη και μεράκι, που μου άφησε το περιθώριο να εκφράσω τις τρελές μου ιδέες για την τότε εποχή (δαχτυλίδια μέσα σε ένα δαχτυλίδι που περιστρέφονται). Αυτό που με έκανε να αγαπήσω την όλη διαδικασία ήταν η χαρά της έκφρασης και η ταύτιση του κόσμου με αυτήν την ιδέα.

3.jpg

Τα κοσμήματά σας χαρακτηρίζονται από έναν δυναμισμό. Ποια η έμπνευση που κρύβεται πίσω από το signature style του brand σας;

Καθετί που κάνω είναι κομμάτι της δουλειάς μου, γιατί μπορεί να καταλήξει να γίνει μέρος της. Πηγή έμπνευσης είναι οι γυναίκες και οι άντρες που τολμούν το διαφορετικό.

Έχετε κάποιο αγαπημένο υλικό (μέταλλο ή πολύτιμο λίθο) που σας αρέσει να δουλεύετε;

Το αγαπημένο μου υλικό στο καθημερινό κόσμημα είναι το ασήμι, το οποίο είναι και η βάση των περισσότερων κοσμημάτων μας, γιατί μπορούμε να το χρωματίσουμε (οξείδωση) και να του δώσουμε διαφορετικές υφές, δημιουργώντας έντονες αντιθέσεις.

1.jpg

Ποιο από τα κοσμήματα που δημιουργείτε θα λέγατε ότι σας αντιπροσωπεύει περισσότερο;

Αγαπώ όλες τις δημιουργίες μου αλλά έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στο δαχτυλίδι λόγω της αλληλεπίδρασης που έχει με αυτόν που το φοράει, χάρη στην κίνηση και τον ήχο που παράγει.

Τι νέο θα δούμε από εσάς μέσα στον επερχόμενο χειμώνα; Έχετε κάποια σχέδια;

Είμαι πολύ χαρούμενη που φέτος θα μπορέσω να εντάξω στην συλλογή μου την αρχαία τεχνική του τσαλακωτού, δίνοντας μια εντελώς διαφορετική διάσταση.

6.jpg