Mallory The Label: Το δυναμικό, feminine και sexy style στα καλύτερά του με ελληνική υπογραφή

Ναταλία Κατσακιώρη
Mallory The Label: Το δυναμικό, feminine και sexy style στα καλύτερά του με ελληνική υπογραφή

Η Μάρα Λάμπρου και η Ειρήνη Ξανθάκου δημιούργησαν ένα ελληνικό brand που εκφράζει τη σύγχρονη γυναίκα.

Ιδιαίτερες γραμμές, 80s επιρροές, πρωτότυπα μοτίβα και δυναμικό atittude, είναι μόνο κάποια από τα πρώτα στοιχεία που θα παρατηρήσει κανείς ρίχνοντας μια ματιά στις δημιουργίες του Mallory The Label. Ένα 100% ελληνικό brand που δημιουργήθηκε από την Μάρα Λάμπρου και την Ειρήνη Ξανθάκου με στόχο να απαντήσει στην πιο σημαντική ίσως fashion ερώτηση που πρέπει να κάνει κάθε γυναίκα στον εαυτό της: «τι πραγματικά θέλω να φορέσω;». Ξεκινώντας την αναζήτησή τους κάπου ανάμεσα στα ταξίδια τους στο εξωτερικό, βρίσκοντας έμπνευση στα μεγαλύτερα αξιοθέατα του κόσμου, επιστρέφουν πάντα στην Ελλάδα, για να πιάσουν τα ψαλίδια τους και να μας παραδώσουν μια συλλογή, που ακουμπά πάντα τον παλμό της εποχής του.

0T3A9099.jpg

Ο πρωτότυπος σχεδιασμός και η ποιοτική διαδικασία παραγωγής σύμφωνα με τις αρχές της ηθικής μόδας είναι τα δύο πιο βασικά στοιχεία του Mallory, που είναι στη βάση του ένα γυναικείο brand με κάθε έννοια. Δημιουργήθηκε από γυναίκες για τις γυναίκες και συνεχίζει την πορεία του με γυναικείο δυναμικό, ακριβώς γιατί ως στόχο του έχει να γίνει κάτι παραπάνω από ένα ακόμη σχεδιαστικό brand με urban αναφορές. Στις συλλογές τους θα βρεις δερμάτινα πανωφόρια και shearling παλτό, prints και μοτίβα που συνδυάζουν το χρώμα με τα ιδιαίτερα sheer υλικά, αλλά και τη sexy θηλυκή διάθεση με τον effortless δυναμισμό που κάθε γυναίκα κρύβει μέσα της σήμερα.

Τα 5 πιο επίκαιρα παντελόνια που θα φορέσουμε το χειμώνα -Ό,τι πιο chic

image00017.jpg

Η Μάρα και η Ειρήνη μας παρουσίασαν μέσα στο Νοέμβριο τη νέα τους FW23/24 συλλογή με τον τίτλο Metropolis. Και, ναι, καλά κατάλαβες, έχει πάρει την έμπνευσή της από τη μεγαλύτερη μητρόπολη του κόσμου, τη Νέα Υόρκη. Τώρα που τα 00s vibes της Carrie Bradshaw είναι και πάλι επίκαιρα, θα ανακαλύψεις και εσύ την πιο fancy and fabulous συλλογή του χειμώνα.

Το δίδυμο των Mallory The Label μιλάει στο Queen.gr.

-Πώς ξεκίνησε το ταξίδι του Mallory The Label; Πώς έγινε η μεταξύ σας συνεργασία;

Μάρα: To ταξίδι του MALLORY the Label ξεκίνησε με αντιξοότητες και προκλήσεις αλλά έγινε ένα success story. Στη μόδα και στη φιλία. Γυρνώντας από την Ιταλία που σπούδαζα αρχιτεκτονική είχα έντονη ανησυχία αν θέλω όντως να ασχοληθώ με το interior design. Είχα πάντα πάθος με τη μόδα.

Ειρήνη: Και ένα βράδυ που πίναμε τα ποτά μας, είπαμε: «πρέπει να το κάνουμε». Να δημιουργήσουμε τα ρούχα, που θέλουμε εμείς να φορέσουμε πρώτα. Και κάπως έτσι γεννήθηκε το Mallory.

Μάρα: Και είναι το όνειρό μας. Ένα δυναμικό όνειρο που συνδυάζει έμπνευση, design από εμένα και επιχειρηματικότητα από την Ειρήνη.

Ειρήνη: Πλέον το MALLORY THE LABEL βρίσκεται στις καλύτερες boutique σε όλη την Ελλάδα, showroom στο εξωτερικό και είμαστε πολύ ενθουσιασμένες για αυτό.

-Οι δυο σας έχετε διακριτούς ρόλους. Πόσο εύκολο να επικοινωνείτε και δημιουργικά για να έχουμε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα;

Μάρα: Η επικοινωνία μεταξύ μας είναι λεκτική και μη λεκτική μερικές φορές. Υπάρχει ισχυρό δέσιμο μεταξύ μας. Η φιλία μας μας επιτρέπει να επικοινωνούμε με τα μάτια πολλές φορές.

Ειρήνη: Εμπιστεύομαι απόλυτα τη Μάρα, είναι ανεξάντλητη η έμπνευσή της. Με τα ταξίδια της σε όλο τον κόσμο, πάντα φέρνει κάτι μοναδικό σε κάθε συλλογή.

image00007.jpg

-Ποια είναι η γυναίκα για την οποία σχεδιάζετε;

Μάρα: Είναι η γυναίκα που ζει ανάμεσά μας. Για τη γυναίκα τόσο ως δυναμική ύπαρξη όσο και ως έννοια, ενσωματώνοντας τα ιδανικά της και ότι έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Είναι μια fluid προσωπικότητα, ανεξάρτητη, φιλόδοξη και ultra sexy. Εμπνέομαι συνεχώς από την καθημερινή ζωή, τα ταξίδια, την ομάδα μας, την τέχνη, τον κινηματογράφο και πολλά άλλα. Αλλά ειδικότερα, πριν από κάθε συλλογή, αποσύρομαι στο σπίτι μου στη Ρώμη, όπου ασχολούμαι αποκλειστικά με το σχέδιο, τα νέα μοτίβα και τα υφάσματα.

Ειρήνη: Στηρίζω πολύ αυτό το δημιουργικό, προσωπικό χρόνο της Μάρας και έχω κάθε φορά τον ίδιο ενθουσιασμό να δω με τι θα επιστρέψει από αυτόν. Στη συνέχεια, η παραγωγή γίνεται στην Ελλάδα, αλλά αναζητούμε τους καλύτερους προμηθευτές σε όλο τον κόσμο.

-Το brand σας είναι γνωστό για τα υπέροχα prints του. Από πού εμπνέεστε το κάθε μοτίβο;

Μάρα: Όλα τα prints σχεδιάζονται in house. Το κάθε μοτίβο είναι και μια εικόνα από κάθε ταξίδι, κάθε μέρος της γης που έχω βρεθεί. Από ένα ήσυχο βουνό στο Περού μέχρι τον πιο πολυσύχναστος δρόμο της Νέας Υόρκης. Κάθε σχέδιο έχει τη δική του ταυτότητα. Ακόμα και τα χρώματα που επιλέγουμε για κάθε ρούχο είναι μέρος της ιστορίας, που διηγείται το κάθε print. Είναι από τους κύριους λόγους που μια γυναίκα επιλέγει Mallory.

Studio-Session-3805-2.jpg

-Τι είναι αυτό που έχει κάνει το Mallory The Label να ξεχωρίσει και να αγαπηθεί τόσο από τις γυναίκες;

Ειρήνη: Γιατί τα σχέδια μας. Είναι timeless και φοριούνται day to night. Και οι γυναίκες έτσι αισθάνονται μοναδικές, sexy και ξέρουν ότι οι φίλες τους θα τους πουν, Mallory φοράς, ε;

-Πείτε μας λίγα λόγια για την έμπνευση πίσω από τη νέα σας συλλογή Metropolis.

Μάρα: H έμπνευση για την συλλογή προήλθε από ένα ταξίδι μου στη Νέα Υόρκη, που με μάγεψε, με έκανε να θέλω να μοιραστώ την ενέργεια αυτή. Η νέα συλλογή Metropolis γιορτάζει τη σύγχρονη, φιλόδοξη και κομψή γυναίκα ,που αναθεωρεί τους κανόνες και κυριαρχεί. Μια γυναίκα γεμάτη αυτοπεποίθηση που ζει στη δική της "METROPOLIS". Στην πόλη των πόλεων. Ρούχα και σχέδια που αντικατοπτρίζουν τη ζωντάνια και τη δράση.

-Κάποια δική σας αγαπημένη τάση για το φετινό χειμώνα;

Μάρα: Δερμάτινα jacket που μπορούν να φορεθούν με casual ρούχα την ημέρα, προσθέτοντας έναν ροκ και αυθεντικό χαρακτήρα στο ντύσιμο. Ένα δερμάτινο μπουφάν αποτελεί συχνά το κλειδί για ένα δυνατό look. Σε οποιαδήποτε μορφή: cropped, oversized, bomber.

Ειρήνη: Για μένα είναι τα κοστούμια! Σετ που φοράω όλη μέρα, σαν στολή. Φοράω μέχρι σήμερα το λινό μας σετ από τη συλλογή του ss’17.

_K4A4953-copy.jpg

-To look των γιορτών μας θέλουμε πάντα να είναι λαμπερό. Τι θα προτείνατε για το 2023;

Μάρα: Για μένα ένα μαύρο φόρεμα. Mini, midi ή maxi. Είναι statement από μόνο του και αποπνέει πολυτέλεια.

-Τα σχέδια και τα όνειρά σας για το μέλλον; Τι να περιμένουμε από το Mallory The Label;

Μάρα : Η κουλτούρα μας , το όραμά μας θα ακολουθήσει την ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη. Το Mallory ακολουθεί μεν τις εξελίξεις και αλλαγές της κοινωνίας, αλλά πάντα με τη γυναίκα στο επίκεντρο. Κάθε ηλικίας. Η έμπνευση δε σταματά όσο υπάρχει η γυναίκα./