H SS24 συλλογή της Max Mara μας συστήνει το νέο land girl look με φόντο τη σύγχρονη μεγαλούπολη

Ναταλία Κατσακιώρη
H SS24 συλλογή της Max Mara μας συστήνει το νέο land girl look με φόντο τη σύγχρονη μεγαλούπολη
Courtesy of MAX MARA

Ο αγαπημένος οίκος των γυναικών Max Mara αφιέρωσε άλλη μία συλλογή στη «μαχήτρια» της μεγαλούπολης. Σε εσένα.

O Ian Griffiths είναι ένας σχεδιαστής που αγαπά να στήνει τις συλλογές του γύρω από συγκεκριμένα concepts. Ξεκινώντας κάθε φορά το mood board της νέας σεζόν με διαφορετικές και συχνά ετερόκλητες εμπνεύσεις, καταλήγει και να δημιουργεί πάντα ρούχα με το ίδιο DNA, αυτό της γυναίκας Max Mara. Μια γυναίκα που έχει διαρκώς στο μυαλό του, μια γυναίκα που θα ξεχωρίσεις στους δρόμους της πόλης απευθείας από το elegant περπάτημα, τα maxi παλτό της και την αίσθηση της θηλυκότητας που αποπνέει, μαζί με έναν αδιαπραγμάτευτο δυναμισμό.

Max-Mara-atm-PO-S24-011.jpg

Αυτή τη φορά, λοιπόν, ο creative director του κορυφαίου ιταλικού οίκου, που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια από τη δημιουργία του πρώτου του teddy coat, ένα item το οποίο έχει γίνει αγαπημένο των γυναικών σε όλο τον κόσμο, θέλησε να αποδώσει το δικό του φόρο τιμής στα Land Girls του 1940, τις γυναίκες εκείνες που κατά τη διάρκεια του Πρώτου αλλά και του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου δημιούργησαν έναν ιδιότυπο στρατό ξηράς, αντικαθιστώντας τους άνδρες στις αγροτικές εργασίες, όσο εκείνοι έλειπαν στο μέτωπο. Και ήταν όλες τους υπέροχες.

Ian Griffiths:«Όταν είσαι creative director της MaxMara,είσαι θεματοφύλακας μιας μοναδικής ιστορίας»

Max-Mara-atm-PO-S24-062.jpg

Το 40s style λοιπόν αποτυπώθηκε σε όλη τη συλλογή με elegant φορέματα σε γραμμή κλεψύδρας, maxi παλτό -εννοείται!-, καμπαρντίνες και anorak σε στυλ αδιάβροχου, έφεραν στα μάτια μας τις εικόνες τηα αγγλικής εξοχής. Μεγάλοι ώμοι, pencil στενές φούστες, ζώνες που δένουν γύρω από πουκάμισα και ολόσωμες φόρμες που μοιάζουν με στολή εργασίας, σορτσάκια σε στυλ safari και σακάκια φορεμένα σαν φορέματα ήταν κάποια από τα highlights της collection, που συμπληρώθηκε και με το αντίστοιχο make up και μαλλιά.

Δείτε ολόκληρο το show:

Η ξεχωριστή μούσα του Ian Griffiths αυτή τη φορά ήταν η Vita Sackville-West, η διάσημη Βρετανίδα συγγραφέας, που λάτρευε την κηπουρική και με το εκκεντρικό της στυλ αλλά και τον τρόπο ζωής της, έδωσε στη συλλογή τα floral patterns για την επόμενη άνοιξη, τηα ζωηρά χρώματα όπως το vivid green και το μωβ, αλλά και τις ολόσωμες, εξώπλατες σαλοπέτες που στηρίχθηκαν στις ποδιές των κηπουρών.

Tα looks που ξεχώρισαν στο catwalk:

Παρόλο, όμως, που είχαμε μπροστά μας μια συλλογή εμπνευσμένη από τα 40s, ήταν ότι πιο επίκαιρο και σύγχρονο είδαμε τελευταία. Αυτή είναι και η πραγματική δυναμική της Max Mara. Η ικανότητά της να αντιλαμβάνεται τις ανάγκες των γυναικών του σήμερα και να δημιουργεί την καλύτερη εκδοχή τους. Μια εκδοχή με άψογο tailoring, δυναμισμό και ειλικρίνια. Γιατί τι αξία θα είχε ένα ρούχο μέσα στο οποίο θα αισθανόμαστε άλλες.

Max-Mara-atm-PO-S24-037.jpg

Το land girl look θα κατακτήσει σίγουρα του δρόμους της πόλης, μόνο που αντί για λουλούδια και γάντια κηπουρικής θα κρύβουμε ένα laptop και ένα μικρό lunch box μέσα στην τσάντα μας.

Max-Mara-atm-PO-S24-044.jpg