Les Sculptures:Η S24 συλλογή του Jacquemus ήρθε μαζί με την ενηλικίωσή του και ένα show με A-listers

Ναταλία Κατσακιώρη
Les Sculptures:Η S24 συλλογή του Jacquemus ήρθε μαζί με την ενηλικίωσή του και ένα show με A-listers

Ένα show στα νότια της Γαλλίας που μας πήγε ένα βήμα πιο κοντά στην άνοιξη.

Ένα μοναδικό σημείο λίγο έξω από τη Νίκαια της Γαλλίας. Θέα στη θάλασσα, μεσογειακή φύση, ήλιος και τέχνη. Ότι χρειάζεται κανείς για να αφήσει το μυαλό του ελεύθερο και να απολαύσει ένα show μόδας του Simon Porte Jacquemus. Εξάλλου, ο ίδιος ξέρει καλά πώς να δημιουργεί μία ατμόσφαιρα που να μαγεύει το κοινό και να εντάσσεται στο ευρύτερο lifestyle concept που έχει οδηγήσει τον οίκο του στην κορυφή. Για άλλη μια φορά και ενώ όλος ο υπόλοιπος πλανήτης της μόδας ασχολείται με τις FW24 συλλογές του, εκείνος συνεχίζει να ακολουθεί τη συνηθισμένη τακτική του και να παρουσιάζει τώρα, τη συλλογή που κυκλοφορεί από χθες και στο site του για την επερχόμενη άνοιξη/καλοκαίρι του 2024. Είναι κάτι που φαίνεται να έχει λειτουργήσει υπέρ του.

Η συλλογή «Les Sculptures» είχε ως σημείο αναφοράς το έργο του κορυφαίου γλύπτη Alberto Giacometti, για αυτό και το show διοργανώθηκε στη La Fondacion Maeght, το πρώτο ανεξάρτητο μουσείο τέχνης της Γαλλίας, με τα μοντέλα να περπατάνε μπροστά από τα έργα του μεγάλου καλλιτέχνη. Το show άνοιξε η Gigi Hadid ενώ επίσης στο catwalk είδαμε και την Emily Ratajkowsky. Εκτός, όμως, από τα super models των τελευταίων χρόνων αυτό που έκλεψε για άλλη μια φορά την παράσταση είναι ο μοναδικός τρόπος του σχεδιαστή να ανακαλύπτει τις ανάγκες του κοινού του τη δεδομένη στιγμή και να προσφέρει πάντα μια συλλογή επίκαιρη, δυναμική, sexy και φυσικά εμπορική.

Οδηγός αγοράς: 10 ζεστά ζιβάγκο που θα δώσουν sophisticated αέρα στα looks των ημερών

jacquemus-(13).jpg

Μαζί με τη S24 collection του ο Simon Porte Jacquemus φαίνεται πως πέρασε και στη δημιουργική του ενηλικίωση, παρουσιάζοντας μία συλλογή η οποία ανέδειξε το tailoring, τις δυνατές φόρμες, τα αξεσουάρ -που είναι εξάλλου η αδυναμία του-, ενώ μας έδειξε για πρώτη φορά και κάποια looks-γλυπτά, τα οποία μοιάζουν με ένα μικρό πείραμα του ατελιέ του. Το οποίο και πέτυχε στην περίπτωση της ολόλευκης νύφης που έκλεισε το show.

jacquemus-(2).jpg

Mεγάλα, puffy μανίκια, ζώνες που έσφιγγαν τις σιλουέτες, κόκκινο και pale beige του βουτύρου, εντυπωσιακά παλτό, waists με ξεκάθαρες επιρροές από τις δημιουργίες του Jean Paul Gaultier με σουρεαλιστικά μεγέθη είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που ξεχώρισαν στο catwalk. Ανάμεσά τους και τα double sandals του, τα οποία είναι στην πραγματικότητα διπλά, με δύο τακούνια και πάτους παπουτσιών να κολλάνε το ένα πάνω στο άλλο. Ο μινιμαλισμός ταιριάζει πολύ στον Jacquemus, ο οποίος κατάφερε να δημιουργήσει την quiet luxury γκαρνταρόμπα των σύγχρονων working girls, με σαφείς αναφορές στα 80s και την coroprate γκαρνταρόμπα του τότε. Το απόλυτο highlight ήταν το Le Haut Rica, το πουλόβερ με τον ενσωματωμένο κόμπο πάνω στο στήθος, που μας είχε δειγματίσει η Kristin Davis στο video με την iconic πρόσκληση του show.

Τα catwalk looks:

Δείτε ολόκληρο το show:

Φυσικά από το κοινό του όπως πάντα δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ηχηρά ονόματα, όπως η Julia Roberts (μια πολύ ευχάριστη έκπληξη), η Kristin Davis, η Kylie Jenner και πάλι μαζί με την κόρη της Stormi, η Tina Kunakey και άλλες αγαπημένες φίλες του οίκου.

jacquemus-(7).jpg

Ο Jacquemus είναι σίγουρα ένα οίκος με ταυτότητα, ένας πανέξυπνος δημιουργός που επιμένει να ακολουθεί ένα δικό του μονοπάτι, τροφοδοτώντας μόνο το «παιδί του», το δικό του δημιούργημα, τον Jacquemus. Κάνοντας αυτό ακριβώς που λατρεύει, με τους δικούς του όρους και ένα ιδιοφυές marketing έχει γίνει το πυροτέχνημα της μόδας μέσα σε μόλις λίγα χρόνια. Και είναι ένας σχεδιαστής που σίγουρα θα συνεχίσει να μιλάει το δικό του community, το οποίο μοιάζει να ανοίγει τις κατευθύνσεις του. Ένα show με νόημα, αρχή, μέση, τέλος και μια σύντομη αφήγηση, κατανοητή και όσο πρέπει edgy, για να μας βάλει λίγο στο παραμύθι.

vanguardiaweb_1706585362_3291399038640188039_5481262186.webp