Τα μαύρα κοράκια του Edgar Allan Poe έκαναν μια ωδή στα μεσάνυχτα στο artistic show του Thom Browne

Ναταλία Κατσακιώρη
Τα μαύρα κοράκια του Edgar Allan Poe έκαναν μια ωδή στα μεσάνυχτα στο artistic show του Thom Browne

Η κορυφαία στιγμή της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης ήρθε ξανά από τον Thom Browne.

Tα shows του Thom Browne έχουν γίνει εδώ και κάποιες σεζόν μια μικρή παράδοση. Είναι η πιο συναρπαστική και artistic στιγμή για την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και έχει ταυτιστεί στη συνείδηση του κοινού ως η αμερικάνικη «haute couture», αν μπορούμε να βαφτίσουμε έτσι τις δημιουργίες του Thom Browne. Τις τελευταίες μάλιστα σεζόν τα shows του μοιάζουν με μια μικρή αφήγηση, επιλέγοντας ένα θέμα που εμπνέει κάθε φορά το σχεδιαστή.

Thom-Browne-atm-F24-002.jpg

Εχθές εκτιλύχθηκε μπροστά στα μάτια μας ένα κανονικό δρώμενο αφιερωμένο στο ποίημα Raven του Αμερικανού ποιητή και συγγραφέα Edgar Allan Poe. Αυτόματα, λοιπόν, έγινε μια στροφή στο σκοτάδι της νύχτας, στην παγωνιά μιας χειμωνιάτικης βραδιάς, στο ερημωμένο τοποίο της υπαίθρου. Ένας άνδρας ήταν στημένο στο κέντρο του catwalk με ένα ultra oversized puffer jacket, σαν ένα μαύρο δέντρο και μικρά παιδιά άρχισαν να περπατούν γύρω του, ξετυλίγοντας σιγά-σιγά το νήμα της ιστορίας. Η Carrie Coon ξεκίνησε να διαβάζει το ποίημα μαζί με την επιβλητική μουσική που επιλέχθηκε για την ημέρα.

Thom-Browne-F24-051.jpg

Η Katie Holmes μας θύμισε ένα αγαπημένο trend μέσα από το street style της Νέας Υόρκης

Το show:

Το συγκεκριμένο ποίημα που είναι ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά του Poe, που μιλάει για τη δύναμη που έχει μια μεγάλη απώλεια να αλλάξει την ίδια τη ροή της ζωής του, αφαιρώντας του την ικανότητα να βρίσκεται στο παρόν και να ζει στο εδώ και τώρα. Επομένως μένει ανάμεσα στην απελπισία και το σκοτάδι του πένθους. Ο ίδιος ο ποιητής αναφέρθηκε σε μια δική του προσωπική πολύ συγκεκριμένη απώλεια, η οποία τον ενέπνευσε για το εν λόγω ποίημα, ωστόσο στο σήμερα ο Thom Browne ήρθε μάλλον να σχολιάσει το κοινωνικό και συναισθηματικό αδιέξοδο, που βιώνουμε σήμερα ως πολιτισμός.

Thom-Browne-F24-001.jpg

Η dark αισθητική του Thom Browne σε ένα show που είδαμε πολλά μαύρα κοράκια.

Όταν κανείς αναφέρεται στον Edgar Allan Poe αυτόματα στο μυαλό μας πετάνε δεκάδες, μαύρα κοράκια, σύμβολα του έργου του ποιητή που έχει αγαπηθεί από το παγκόσμιο κοινό. Και ο Thom Browne έμεινε πιστός στην εικόνα αυτή, αφού είδαμε μαύρα κοράκια να μπαίνουν πάνω σε παλτό, σε καλσόν, σε απλικέ μοτίβα ακόμα και σε αξεσουάρ. Το μαύρο, το λευκό, το γκρι, το χρυσό και ελάχιστο κόκκινο ήταν τα χρώματα που έπαιξαν στην παλέτα της FW24 collection του προέδρου του CFDA, ενώ τα θεατρικά μαλλιά και το dramatic μακιγιάζ συμπλήρωσαν τις περσόνες που είδαμε να περπατάνε στο catwalk.

Thom-Browne-F24-002.jpg
Thom-Browne-F24-053.jpg

Edgy πανωφόρια με puffer στοιχεία να μπερδεύονται με αυτά των maxi παλτό, ανδρόγυνα κοστούμια, skirt suits είτε με ίσιες pencil φούστες, αγαπημένες balloon γραμμές που είναι και το απόλυτο signature του σχεδιαστή ήταν τα βασικά highlights της βραδιάς. Οι διαφάνειες εμφανίστηκαν και εδώ, μέσα από την ιδιαίτερη πάντα ματιά του Thom Browne, ενώ τα λευκά πουκάμισα με τις μεγάλες μανσέτες είναι η τάση που ξεχωρίσαμε μέσα σε μια συλλογή που σίγουρα θα δούμε και πάλι στους δρόμους της πόλης. Preppy, sophisticated, με dark goth στοιχεία και όμορφο tailoring από έναν σχεδιαστή που ξέρει να αφηγείται ιστορίες.

Thom-Browne-atm-F24-010.jpg

Τα κορυφαία catwalk looks: