Από το Prada bomber μέχρι το 80s flight jacket αυτό είναι το πιο ενημερωμένο πανωφόρι της σεζόν

Ναταλία Κατσακιώρη
Από το Prada bomber μέχρι το 80s flight jacket αυτό είναι το πιο ενημερωμένο πανωφόρι της σεζόν
Photo Credit: Vincenzo Grillo/IMAXTREE.COM

Ένα πανωφόρι που λατρέψαμε στα 80s και έχει γίνει ένα από τα πιο περιζήτητα jackets του φθινοπώρου.

Το 1984 ο ιταλικός οίκος Prada μας σύστησε το nylon, ένα αδιάβροχο και ανθεκτικό υλικό, που λατρέψαμε, κανείς δεν είχε τότε σκεφτεί πως η σύσταση αυτού του επαναστατικού υφάσματος, θα ήταν τελικά στην πραγματικότητα και το πρόβλημα. Σαράντα χρόνια περίπου μετά την πρώτη ανακάλυψη του, η Prada επαναδημιούργησε το nylon, έχοντας πλέον υπόψη της τις αρχές της βιωσιμότητας, χρησιμοποιώντας για τη δημιουργία του ανακυκλωμένο πλαστικό, που βρίσκεται πεταμένο στους ωκεανούς μας.

Έχοντας, λοιπόν, σαν αφετηρία το signature αυτό υλικό του οίκου, η Miuccia Prada επανάφερε φέτος τα bomber jackets για το φθινόπωρο/χειμώνα του 2022, με τα embellished bombers που έχουν γίνει τα πιο περιζήτητα items της σεζόν. Μετά το tank top και τις διάφανες φούστες της συλλογής, το bomber jacket που φόρεσε στο catwalk η Kendall Jenner με τα φτερά στους ώμους, είναι ένα από τα πλέον viral designer jackets της σεζόν. Το ίδιο ισχύει, φυσικά και για τα items με τα λαμπερά λουλούδια πάνω τους, με το ολόμαυρο σχέδιο να έχει ήδη γίνει ο πρωταγωνιστής των party looks.

Το λευκό tank top της Prada είναι το it item της σεζόν και η συζήτηση για τη logomania ανοίγει ξανά

https://www.instagram.com/p/CjsdLQRopnI

The Prada bomber:

H γραμμή bomber επιστρέφει!

Ας αφήσουμε, όμως, για λίγο τον αγαπημένο μας οίκο Prada και ας μιλήσουμε για την επιστροφή της τάσης της bomber γραμμής. Τα bomber jackets είναι και πάλι hοt, όχι μόνο στο κλασικό nylon πανί τους, αλλά και σε δέρμα, όπως τα είδαμε στη χειμερινή συλλογή του Louis Vuitton, αλλά ακόμη και σε μαλλί ή και σε διαφάνειες. Είναι ένα item που ταιριάζει ιδανικά με το κολεγιακό, preppy style που κυριαρχεί τώρα, αλλά και με το baggy, cool vibe του street style, αφού τα bombers είναι το ιδανικό ταίρι για τα Y2K cargo παντελόνια.

bomber_jackets-(2).jpg

Εκτός, όμως, από τα denim και τα casual looks μας, τα bombers μπορούν να κάνουν ενημερωμένα combos και με τα βραδινά μας φορέματα και με τις micro mini φούστες μας και τα platformed παπούτσια, που θα φορέσουμε αυτό το χειμώνα, απογειώνοντας το mix & match. Γιατί μπορεί κάποιοι να μ ην ασχοληθήκαμε με το αριστουργηματικό bomber της Prada, αλλά σίγουρα δεν θεωρήσαμε τυχαία την επαναφορά του Tom Cruise, aka Maverick, και το νέο «Top Gun».