Όσο πιο μακριά, τόσο πιο καλά: Η νέα τάση στα παντελόνια αγαπά το μαξιμαλισμό στο μήκος

Ναταλία Κατσακιώρη
Όσο πιο μακριά, τόσο πιο καλά: Η νέα τάση στα παντελόνια αγαπά το μαξιμαλισμό στο μήκος
Photo Credit: Mattia Arioli/launchmetrics.com/spotlight

Τα puddle pants είναι η πιο επίκαιρη τάση στα παντελόνια του 2023, που ψηλώνει τη σιλουέτα είτε είσαι tall, είτε petite. 

Τα παντελόνια νομίζω ότι έχουν πάρει έναν άλλο ρόλο στη ζωή μας. Αν ξεπεράσουμε την επαναστατική εμφάνιση και ένταξη τους στη γυναικεία γκαρνταρόμπα, όταν ακόμη η κοινωνία θεωρούσε ότι οι γυναίκες έπρεπε να φοράνε μόνο φούστες και φορέματα, έχουμε μπροστά μας αντικειμενικά το πιο ευκολοφόρετο item της ντουλάπας μας, για καθαρά πρακτικούς ρόλους. Ωστόσο, τις τελευταίες σεζόν, και καθώς τα ρούχα χωρίς ταυτότητα έχουν μια τρελή άνοδο, τα παντελόνια έχουν μπει δυναμικά ανάμεσα στα must have ρούχα μας. Και δεν μιλάμε φυσικά για τα jeans ή τα πιο αθλητικά σχέδια, αλλά για τα προσεγμένα tailored παντελόνια, που βγήκαν πλέον εκτός γραφείου και έχουν κατακλύσει το street style.

puddle_pants-(9).jpg

Puddle pants: Τα παντελόνια μας θα αγγίξουν το έδαφος αυτή την άνοιξη.

Τα puddle pants είναι το πιο φρέσκο trend στα παντελόνια για την άνοιξη του 2023, την οποία και πρέπει οπωσδήποτε να ξέρεις. Τι σημαίνει puddle pants; Αυτό που λέει και η ίδια η λέξη. Τα παντελόνια που είναι τόσο μακριά που ακουμπάνε το έδαφος, κάτι που ήταν και κάπως αναμενόμενο, αφού τα baggy παντελόνια κυριάρχησαν το χειμώνα, που μας πέρασε, στο street style. Στις τελευταίες Εβδομάδες Μόδας, βέβαια, η συγκεκριμένη τάση πήγε ένα βήμα παραπέρα, με τα edgy μήκη να κυριαρχούν. Όλα τα αγαπημένα κορίτσια της μόδας φόρεσαν το trend, που είδαμε φυσικά πρώτα στα catwalks των Spring/Summer συλλογών για το 2023.

puddle_pants-(10).jpg

Οι οίκοι Yves Saint Laurent, Etro και Maison Margiela παρουσίασαν παντελόνια με wide leg γραμμές και extreme μήκη, που ακουμπάνε το πάτωμα. Παρόλο που μπορεί η συγκεκριμένη εικόνα να σε τρομάζει και να θεωρείς ότι ένα τόσο μαξιμαλιστικό παντελόνι θα σε κάνει να χάνεσαι, η αλήθεια είναι ότι αντίθετα μακραίνει τη σιλουέτα και τα πόδια, είτε είσαι tall , είτε petite.

puddle_pants-(15).jpg

SAINT LAURENT SS23

puddle_pants-(1).jpg

ETRO SS23

Τα ιδανικά παπούτσια για τα συγκεκριμένα παντελόνια είναι τα pointy ψηλοτάκουνα φυσικά, γόβες, μπότες ή μποτάκια, αλλά και τα platformed σχέδια της σεζόν, όπως ένα ζευγάρι πέδιλα με μεγάλη πλατφόρμα και χοντρό 70s τακούνι. Στην παρακάτω gallery θα δεις πώς φοράνε τα puddle pants τώρα τα κορίτσια της μόδας.

H καλύτερη έμπνευση έρχεται πάντα από το street style: