Η κλασική μαρινιέρα είναι το απόλυτο top της άνοιξης -5 σύνολα για να την φορέσεις και εσύ

Ναταλία Κατσακιώρη
Η κλασική μαρινιέρα είναι το απόλυτο top της άνοιξης -5 σύνολα για να την φορέσεις και εσύ

Photo: Instagram/@anoukyve

Πέντε διαφορετικοί τρόποι να φορέσεις τη μαρινιέρα σου την άνοιξη.

Η μαρινιέρα δεν μπορεί να είναι ποτέ εκτός μόδας. Μιλάμε για ένα από τα πιο διαχρονικά items της γυναικείας και την ανδρικής γκαρνταρόμπας, που όσο περνάνε τα χρόνια και οι σεζόν γίνεται όλο και πιο αγαπημένη μας. Και αυτό γιατί υπάρχουν πάντα νέοι τρόποι να φορέσεις μια μαρινιέρα και να την κάνεις να δείξει σύγχρονη και updated. Δεν είναι τυχαίο φυσικά που κάθε άνοιξη αλλά και φθινόπωρο τις δύο δηλαδή μεταβατικές περιόδους του στυλ μας καταφεύγουμε πάντα στο κλασικό μας breton top, όσο και αν οι ρίγες έχουν κατηγορηθεί σαν αμφιλεγόμενες. Αμφιλεγόμενες ως προς την ισορροπία των όγκων πάνω μας, γιατί το κλισέ ότι οι οριζόντιες ρίγες παχαίνουν δυστυχώς ακόμη βρίσκεται στο μυαλό πολλών γυναικών.

Lady in red: Η Μαρία Ολυμπία ήταν η πιο κομψή καλεσμένη στο γάμο της Sofia Richie με κόκκινο φόρεμα

New-York-str-S23-0076.jpg

Αρχικά, η άνοιξη είναι ιδανική για να φορέσεις τη μαρινιέρα σου, για ότι στυλ και αν πρόκειται. Απλό t-shirt ή long sleeve μπλουζάκι, πλεκτό ανοιξιάτικο και σε μάλλινο στυλ, ακόμη και ένα ριγέ πουκάμισο μπορεί να αξιοποιηθεί αν θες να μπεις στο stripped mood της σεζόν. Αν και εκεί οι ρίγες θα είναι κατά κανόνα κάθετες και όχι οριζόντιες όπως σε μια τυπική μαρινιέρα.

New-York-str-S23-0561.jpg

Οι μαρινιέρες έχουν ταυτιστεί στο μυαλό μας με το french style, δηλαδή το στυλ των Γαλλίδων. Έχουν κάτι από το παριζιάνικο street style αλλά και τον αέρα της γαλλικής ριβιέρας. Και αυτό είναι που μας γοητεύει ακόμη περισσότερο. Γιατί οι Γαλλίδες είναι γνωστές για το effortless cool στυλ τους και τους άνετους αλλά πάντα κομψούς συνδυασμούς που κάνουν στα everyday looks τους. Τζιν παντελόνια, εντυπωσιακά πανωφόρια, all time classic παπούτσια, vintage τσάντες και διακριτικά αξεσουάρ είναι τα κύρια συστατικά που χρησιμοποιούν για να συνοδέψουν μια μαρινιέρα.

Εγώ θα σου πω ότι η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για να φορέσεις τη μαρινιέρα σου ίσως και χωρίς κανένα πανωφόρι, αν έχεις ένα ελαφρύ ανοιξιάτικο πλεκτό με ρίγες, για να την αναδείξεις στο 100%. Ένα απλό παντελόνι και ένα ζευγάρι ενημερωμένα παπούτσια είναι αρκετά για ένα look που θα ξεχωρίσει.

5 τρόποι να φορέσεις τώρα τη μαρινιέρα:

Ίσιο τζιν παντελόνι + ribbed πλεκτό μαρινιέρα + chunky σαγιονάρες

mariniera-(3).jpg

Photo: Instagram/@smythsisters

Πολύχρωμη μαρινιέρα + wide leg τζιν παντελόνι + clogs

mariniera-(1).jpg

Photo: Instagram/@helenacuesta

Λευκό παντελόνι + ασπρόμαυρη μαρινιέα + ballet flats

https://www.instagram.com/p/CqxSzenoeqK

Mαύρο παντελόνι + μαρινιέρα + sneakers + καμπαρντίνα + μαντήλι στο λαιμό + cross body τσάντα

mariniera-(6).jpg

Photo: Instagram/@frannfyne

Office pants + μαρινιέρα πλεκτό + mini shoulder bag + Converse sneakers

mariniera-(5).jpg

Photo: Instagram/@francescasaffari